ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sokak çocukları, en büyük sosyal sorun

Sokak çocukları, en büyük sosyal sorun
YAYINLAMA: 23 Mayıs 2023 / 13.01
GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2023 / 13.03
Sokakta çalışan ve Sokakta yaşayan çocukların topluma kazandırılması ve eğitimlerini tamamlaması için büyük katkı sunan ‘bizim çocuklarımız’ projesinin örnek bir proje olduğu vurgulandı.

Bir de onlar kurtarılırsa

Projenin hayata geçirildiği 1998’den beri eğitimi yarım kalan ve hiç okula gitmemiş binlerce çocuğun eğitiminin üstlenildiğini belirten Gaziantep Sağlık, Eğitim, Kültür ve Bizim Çocuklarımız Vakfı Başkanı Ali İhsan Sofuoğlu, “İlk adım evi ve Güven evi olarak iki ayrı birim var. Çocukların durumlarına göre buralarda farklı hizmetler veriliyor. Bir tek eksiğimiz, uyuşturucu madde bağımlısı çocuklara müdahale edememek” dedi.

Kendinizi doğru anlatırsanız destek görüyorsunuz

GASEK’in kuruluşundan bu yana düşündüklerinden daha hızlı yol kat ettiğini belirten Sofuoğlu, “Kendinizi doğru ve iyi anladığını sürece destek görüyorsunuz. Biz de Sokak çocuklarının topluma kazandırılması konusunda halkımızdan destek gördük. Ancak çok daha ciddi projelerle çocuklarımıza hizmet vermeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

100 dönüm üzerine çocuk köyü kurulacak

Amaçlarının, oyun, spor ve eğitim alanı ile rehabilitasyon merkezi bulunan çocuk köyü oluşturmak olduğunu söyleyen Sofuoğlu, “Kızılhisar-Serince bölgesinde 100 dönümlük bir arazi tespit ettik ve çalışmalar başladı” dedi. “Sokak çocukları sorunu dünyada ve Türkiye’de son yılların en büyük sosyal sorun olarak kabul edilmiştir” diyen Sofuoğlu, “Kentimizde, ekonomik ve sosyal sorunlar nedeniyle sokakta yaşayan ve sokakta çalışan çocukların sorunları her geçen gün artıyor. Bu çocuklarla ilgili kalıcı çözümler üretilmediği takdirde, geleceğimizin teminat olan çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği sokaklarda yok olacak” dedi.

Çocukların geleceği sokaklarda yok olmasın

4 yıldır sokak çocukları ile ilgili çalışmalar yürüttüğünü ve bunun olumlu sonuçlarının görüldüğünü vurgulayan Sofuoğlu, “Sokakta çalışan ve sokakta yaşayan çocukların eğitime devamını sağlamak amacıyla dört yıldır sokaktan okula, okuldan hayata kampanyası düzenliyoruz. Bu kampanya çerçevesinde her gün sokakta yaşayan ve sokakta çalışan aynı zamanda okula devam eden çocukların okul ihtiyaçları kurumumuz tarafından karşılanmaktadır” dedi.

Sofuoğlu, sokak çocuklarının tüm Gaziantep’in sorunu olduğunu, bu konuda duyarlı tüm insanların desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *