ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Solcu ve aydınlar bir araya gelmeli

Solcu ve aydınlar bir araya gelmeli
YAYINLAMA: 29 Ocak 2021 / 13.35
GÜNCELLEME: 29 Ocak 2021 / 13.35
Türkiye’deki sol ve aydınlar ile ortak parti kurma karan alındığını açıklayan HADEP İl Başkanı Abdullah İnce, ülkede yüzde 40’ın üzerinde sol oy olduğunu, bu oylar birleştiği taktirde ülkede çözülemeyecek sorun kalmayacağını ifade etti.

İnce, parti meclisinin 5 Nisan toplantısında aldıkları birleşme kararları doğrultusunda bir komisyon oluşturduklarını dile getirerek, “Bu komisyon, CHP ve ÖDP’den ayrılanlarla görüşmeler yapmaya başladı. Parti olarak Türkiye’nin demokratikleşmesini isteyen her kesimle ortak bir parti içinde olmak üzere ittifak, cephe kurma taraftarıyız. SHP’yi kuran Murat Karayalçın ve ekibiyle görüşmelerimiz oldu. Ancak SHP’nin kuruluşunun ardından bir partide birleşmeden ziyade ittifaklar konusunda görüşüyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki ağır sorunların solda oluşturulacak güç birliği ile çözüleceğini dikkat çeken İnce, “Türkiye’de sol ve demokrat oyların oranı yüzde 40’ın üzerindedir. Bu oy oranı bir parti veya cephede birleşirse, Türkiye'nin çözemeyeceği sorun kalmaz. Anayasa ve yasalarda değişikler yapılarak Türkiye’nin demokratikleşmesi ve daha saygın bir ülke konumuna gelmesi sağlanabilir. Aynı zamanda ekonomik sorunlara emekten yana çözüm bulunabilir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *