ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

SSK’da ilaç izdihamı

SSK’da ilaç izdihamı
YAYINLAMA: 17 Mayıs 2023 / 13.27
GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2023 / 13.28
SSK’lı hastalar, tüm günlerin ilaç kuyruğunda geçirirken, yetkililerin soruna ilgisiz kaldığına dikkat çekiliyor.

İl sağlık müdürlüğüne bağlı sağlık ocakları ve hastanelerde SSK’lı hastaların muayene ve tedavi olmasına imkan sağlanmasından sonra eczane yönünden çok yetersiz olan SSK‘da izdiham daha da arttı.

İlaçtaki izdiham hizmeti aksatıyor

SSK Bölge Hastanesi’nde bulunan bir eczanenin çok sayıda hastaya hizmet ettiği, ancak artan hasta sayısı karşısında çok yetersiz kaldığı belirtildi. Vatandaşlar saatlerce kuyrukta beklerken, oluşan yoğun kalabalık hastanede diğer hizmetlerin de aksamasına yol açıyor.

SSK’dan ilaç almak için sıraya giren vatandaşlar, eczane önünden başlayarak hastanenin giriş katını ve tüm koridoru doldurup hizmetlerin aksamasına yol açıyor.

Sağlık ocaklarında muayene olan ilaç için SSK’ya koşuyor

İlaç kuyruğunda bekleyen her yaşta SSK’lı yetkililere ateş püskürürken, “Buna neden çözüm bulunmuyor? SSK’nın yıllardır hali böyle. Şimdi kenar semtlerdeki sağlık ocaklarında muayene oluyoruz. Ancak ilaç verilmedi için yine hastaneye geliyoruz. Aslında sağlık ocaklarında muayene olmamız bizim için çok iyi, fakat ilaç için hastaneye gelmemiz, her zaman, hem para kaybına, hem zaman kaybına yol açıyor. Bu soruna mutlaka çözüm bulunmalı” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *