ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Teorik bilgi pratik bilgi ile desteklenmeli

Teorik bilgi pratik bilgi ile desteklenmeli
YAYINLAMA: 09 Ocak 2022 / 16.59
GÜNCELLEME: 09 Ocak 2022 / 16.59
Çağdaş uygarlığı yakalama yolunda üniversite öğrencilerinin rolünün tartışılmaz olduğu ifade edildi.

Mühendislik fakültelerinde verilen teorik eğitimin pratik eğitimle desteklenmesi gerektiğini ifade edilirken, bunun Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak meslek yüksek okulu ile sağlanabileceği ifade edildi.

Yetkililer, Türkiye’deki genç nüfusun çok önemli bir avantaj olduğuna ve bu nüfusun iyi eğitilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Herkesin hedefi çağdaş uygarlığı yakalamak

Uluslararası öğrenci organizasyonu Gaziantep Şubesi tarafından Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölgesi Ve Büyükşehir Belediyesi yanında 20 özel firmanın katılımıyla organize edilen kariyer günleri toplantısı gerçekleşti. Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Özsabuncuoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıya Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Mesut Ölçal konuşmacı olarak katıldı. “Başkanlar, başkan adayları” ile buluşuyor konulu panel, makine mühendisliği toplantı salonunda yapıldı.

Üniversite öğrencilerinin pratik eğitim eksiği giderilmeli

Toplantıya katılan Vali Bilgin, pratik eğitim konusundaki eksiklere değinerek, bu eksikliğin giderilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bilgin, pratik eğitimdeki eksikliğin giderilmesi gerektiğini ifade ederken, “Mühendislik fakültelerinde verilen teorik eğitimin pratik eğitimle desteklenmesi gerektiği yönünde düşünceler var. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak meslek yüksek okulunu bunu sağlayacak. Üniversiteler mühendis mezun ediyor, ama bunlar uygulamada yeterince başarılı olamıyor! Pratik eğitim eksikliği giderilmeli” dedi.

Artık insanda toplam kaliteye doğru gidiliyor

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Koçer, gençler tarafından gerçekleştirilen her türlü organizasyonun topluma faydalı olduğunu dikkat çekerek, “Geleceğin iş adamları, başkanları üç ana unsura dikkat etmeli. Birincisi girişimcilik. Temsil ettiğimiz sanayici ordusunun Türkiye’de öne çıkardığı girişimcilik, sadece sanayi değil, her alanda önemli. İkincisi toplam kalite. Hangi işi yaparsak yapalım, en iyisini yapalım. Artık ürünlerde değil, insanda toplam kaliteye doğru gidiliyor. ISO 9001 belgesi yakında insanlara da verilecek. Üçüncüsü ise ekip çalışması. Bu organizasyon bunun bir örneği. Tek başına hiçbir insan değerli değil” diye konuştu. Koçer, bir dinleyicinin Gaziantep’e modern bir fuar alanı neden yapılmıyor sorusuna Gaziantep Ticaret Odası ile ortaklaşa Gaziantep Fuar alanına ortak olacaklarını ve İstanbul’daki dünya ticaret merkezi ile bağlantı kurarak mevcut fuar alanının üzerine bir fuar yapılacağını belirtti. Koçer, bunun bir kültür meselesi olduğunu, Gaziantep’te de bu kültürün yeni oluşmaya başladığını sözlerine ekledi.

Nüfusumuz genç ama eğitimsiz

Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Mesut Ölçal da “Artık günümüzde profesyonel işe, profesyonel ve kariyer sahibi insanlar istihdam etmenin zamanı. Genç nüfusun ağırlıkta olduğu ve dinamik bir yapıya sahip Türkiye’nin en öncelikli ve en önemli sorunu iş ve meslek edinme sürecidir” dedi. Ölçal, Gaziantep Ticaret Odası olarak kurdukları insan kaynakları birimi ile işadamlarına doğru eleman bulmada, iş arayanlara da kendi vasıflarını göre iş bulmada yardımcı olduklarını sözlerine ekledi. Bu arada işletme üçüncü sınıf öğrencisi Hakan Kömürcü, kariyer günlerini, firmaları üniversitedeki öğrencilerle ortak platformda buluşturarak, yeni kariyer ve iş imkanları sağlamak, üniversite-sanayi işbirliğine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediklerini belirtti. İki gün sürecek programa katılan Firmaların tanıtımı yanında saat 4:00’te Sinan yaman tarafından markalaşma ve liderlik konulu bir konferans verilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *