ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Tüketici sahipsiz

Tüketici sahipsiz
YAYINLAMA: 25 Kasım 2020 / 13.07
GÜNCELLEME: 25 Kasım 2020 / 13.13
Hal çıkış fiyatı ile perakende satış fiyatı arasında yüzde 400’lere varan fiyat farkı insafsızlık olarak değerlendirildi..

Tüketici Hakları Derneği’nin yaptığı küçük çaplı bir araştırma, tüketicinin esnaf ve marketler tarafından nasıl kazıklandığını ortaya çıkardı. Bazı sebze ve meyvelerin, hal çıkış fiyatına yüzde 400 oranında fiyat eklenmesinin insafla bağdaşmayacağı hatırlatılırken, tüketicinin alışveriş yaparken dikkatli olması istendi.

Birçok ürünün Hal çıkışı ile tüketiciye sunulan fiyat arasında yüzde 400’lerin üzerinde fark olduğunu belirten Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Bülent Yılmaz, halkın yüksek fiyatla mal satan kişi ve kuruluşları kendilerine bildirmesini istedi.

Çok zor bir ekonomik krizden geçildiğini, insanların ağır şartlar altında kazandığı paranın karşılığını tam olarak almasının en doğal hakkı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Alışveriş yaparken, kılı kırk yarmalıyız. Fiyat araştırması yapmalıyız. Bilinçli bir tüketimden daha doğru bir şey olamaz” dedi.

Yılmaz, Gaziantep’te ilk kez başlattıkları uygulama ile hal satış fiyatları ile perakende satış fiyatlarını karşılaştırarak, tüketiciye alışveriş yaparken ne kadar dikkatli ve titiz davranması gerektiğini hatırlattıklarını belirtti.

Yılmaz, Hal Müdürlüğü’nden sebze ve meyvelerin hal çıkış fiyatları ile piyasadaki satış fiyatlarını karşılaştırdıklarını ifade eden Yılmaz, “Hal çıkış fiyatı 700 bin lira olan ayva, 1 milyon 800 bin liraya, 200 bin lira olan havuç 800 bin liraya, 750 bin lira olan kabak 1 milyon 250 bin liraya, 100 bin lira olan soğan 350 bin liraya, 100 bin lira olan pancar 400 bin liraya, 150 bin lira olan patates 500 bin liraya, 2.5 milyon lira olan yeşil biber 5 milyon liraya satılıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *