ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Turizme tesis yetmez oldu

Turizme tesis yetmez oldu
YAYINLAMA: 01 Nisan 2021 / 14.03
GÜNCELLEME: 01 Nisan 2021 / 14.03

Gaziantep’te turizm işletme belgeli bin 600 yatak kapasiteli 14 otel bulunurken, bin 100 yatak kapasiteli 5 tane yatırım belgeli otelin bir kısmının inşaat halinde olduğu belirtildi. 150 yatak kapasiteli iki yeni otelin daha hizmete girmek üzere olduğuna dikkat çekilirken, Gaziantep’in toplam yatak ihtiyacının 2 bin 500 olduğu vurgulandı. Kente gelen turist sayısının önceki yıla göre arttığı, yılın ilk yarısında kentte konaklayan turist sayısının 100 bin civarında olduğu belirlendi.

Zeugma ile birlikte yöreye gelen turist sayısındaki artışla birlikte, Gaziantep’in gelişen sanayi kenti olması nedeniyle yerli ve yabancı işadamı ve bürokratın uğrak yeri olmasının konaklama tesisine ihtiyacı artırdığı belirtildi.

Kentte 2 bin 500 civarında yatak kapasitesine ihtiyaç olduğu ve bin civarında yatağa daha ihtiyaç duyulduğunu belirten Turizm İl Müdürü Mehmet Yılmaz, “Halen kentimizde 14 tane turizm işletme belgeli otel mevcut. Bunların toplam yatak kapasitesi bin 600 civarında. Ayrıca toplam 150 yatak kapasiteli iki yeni otel daha hizmete girmek üzere. Yine 5 tane toplam bin 100 yatak kapasiteli turizm yatırım belgeli otel mevcut. Bunların tamamlanması halinde şu anki ihtiyaç karşılanabilir. Fakat ileriki yıllar için bu rakam yine yeterli olmaz” dedi.

Turizm işletme belgeli otellerin doluluk oranının yüzde 60 civarında olduğunu kaydeden Doğan, belediye belgeli olup turizme hizmet eden 2 bin yatak kapasiteli oteller de bulunduğunu vurguladı. Turizm belgeli otellerde geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl 6 ayda kalan Türk turistlerin artış oranı yüzde 70, yabancıların oranının ise yüzde 100 olduğunu kaydederken, “Bu yılın ilk yarısında turizm belgeli otellerde konaklayan Türk turist sayısı 70 bin, yabancı sayısı ise 9 bin oldu. Bu arada 2001 yılının ilk yarısında kente 39 bin Türk, 4 bin tane yabancı turist geldi. Böylece önceki yıla göre bu yıl kente gelen yerli ve yabancı turist sayısında önemli artış oldu.”

Belediye belgeli otellerde yine bu yılın ilk yarısında konaklayan Türklerin 23 bin, yabancıların ise bin kişi olduğu belirlenirken, Gaziantep’e gelen yabancıların en çok Suriye, Irak, Almanya, Belçika, Fransa, İtalya, ABD, Japonya, İran, İsveç ve Yunanistan’dan geldiği kaydedildi. Bu arada İslahiye, Karkamış sınır kapıları ile THY Havalimanı’nda Türklerin girişinde bir önceki yıla oranla yüzde 27, yabancılarda ise yüzde 10 artış olduğu vurgulandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *