ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye, BM kararına uygun hareket etmeli

Türkiye, BM kararına uygun hareket etmeli
YAYINLAMA: 21 Eylül 2021 / 13.11
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2021 / 13.11
AK Parti Milletvekili Ömer Abuşoğlu, Türkiye için önemli ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde Irak meselesinin canlanması ve yeniden gündeme gelmesinin, Türkiye’nin politikalarına çekidüzen vermesi noktasında önemli bir zorunluluk ortaya çıkardığını ifade etti.

Türkiye’nin Irak savaşı konusundaki tavrını, Milli Güvenlik Kurulu’nun aldığı kararla ortaya koyduğunu söyleyen Abuşoğlu, Türkiye’nin, Irak’la herhangi bir konuya müdahil olabilmesinin Birleşmiş Milletler kararı sonrasında gerçekleştirileceğini açıkladı. Abuşoğlu, “Türkiye’nin hareketin içinde yer alması Türkiye’nin gerek bugünkü, gerekse gelecekteki çıkarları doğrultusunda değerlendirilir. Bu bakımdan MGK’da ortaya konan tavır, hükümetimizin de uygulayacağı politikaların temelini teşkil ediyor. BM’den herhangi bir müdahale kararı çıkmadığı müddetçe, Türkiye’nin aktif olarak hareketin içinde yer alması ülkemizin çıkarlarıyla ters düşmektedir. Gelişmeleri biz de yakından izliyoruz. Bölgemize bunun ne gibi zararı olur, Türkiye üzerinde kalıcı etkileri ne olur, bunlar hükümet nez-dinde düşünülmektedir” dedi.

Abuşoğlu, “Körfez krizinden bu yana Gaziantep ekonomisi belini doğrultamamıştır. Körfez krizi öncesindeki ekonomik durumun üzerinden 10 yıl geçmiş olmasına rağmen, henüz eski durumuna kavuşamamıştır. Bunları göz önüne alarak Türkiye’nin kısa ve uzun vadeli çıkarları açısından olumlu ve en gerçekçi kararın alacağını zannediyoruz. Halktan bu savaşa girilmemesi için aylardan beri telefonla baskı alıyoruz, bu da dikkate alınacak, diğer bir önemli olaydır. Bu da halkımızın sesidir, onlar da bu konu üzerinde hassasiyetle durmaktadırlar” şeklinde konuştu

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *