ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye, bu kez kozlarını iyi oynamalı

Türkiye, bu kez kozlarını iyi oynamalı
YAYINLAMA: 04 Nisan 2021 / 17.05
GÜNCELLEME: 04 Nisan 2021 / 17.05
ABD’nin Irak’a olası bir saldırısında Türkiye’nin büyük bir zarar göreceğini belirten siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, bölge ekonomisinin bundan olumsuz etkileneceğine dikkat çekerken, Türkiye’nin Körfez Savaşı’ndaki hataya düşmemesini istedi.

Güneydoğu Anadolu İhracata Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, ABD’nin Irak’a müdahalesinin özellikle bölgemiz için felaket olacağını belirterek, Türkiye'nin Körfez Savaşı’ndaki hataya düşmemesi ve kayıtsız şartsız ABD'ye teslim olmaması gerektiğini ifade etti. Çıkmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

 “ABD Irak’ı vuracak. Artık bundan geriye dönüş yok gibi. Türkiye’de ABD’nin bu dayatması karşısında fazla bir şey yapamayacak gibi görünüyor. Çünkü Türkiye’de Saddam’ı gözden çıkardı. Türkiye bundan önce Körfez Savaşı’nda olduğu gibi bir koyup üç alacağız hatasına düşmemeli.”

“Çünkü Körfez Savaşı’nda kaybeden ülkelerden birisiydi. Ülkede ekonomik yıkım meydana geldi. Bu nedenle Türkiye siyasi ve ekonomik yönden kozlarını iyi oynamalı. ABD’nin her isteğine boyun eğmemek. Hiç olmazsa bundan sonraki ekonomik kazanımlar bundan önceki kayıplarını telafi ettirmeli. Gönlümüz bir müdahaleden yana değil.”

TEKSIF-İş Sendikası Şube Başkanı Ali Seyhan olası bir Irak savaşında, Türkiye ekonomisinin büyük ölçüde zarar göreceğini belirterek, “Ekonomistlerin açıklamasına göre Türkiye’nin şu anda zararı 50 milyon dolar bu savaşla birlikte aşağı-yukarı aynı miktarda zarar göreceğiz. ABD’nin Irak’a müdahalesi Türkiye’ye zarar verecektir” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *