ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye, CHP iktidarında AB ile bütünleşecek

Türkiye, CHP iktidarında AB ile bütünleşecek
YAYINLAMA: 10 Mayıs 2021 / 15.54
GÜNCELLEME: 10 Mayıs 2021 / 15.54
Türkiye’nin, CHP iktidarında AB ile bütünleşen, AB standartlarına uygun, insan hak ve özgürlüklerini eksiksiz uygulayan bir ülke olacağına dikkat çeken CHP Genel Sekreter Yardımcısı Ali Dinçer, sistemle kavgalı olan partilerin iktidara gelme şanslarının olmadığına dikkat çekti.

Dinçer, Türkiye’nin dürüstçe ve hakça yönetilmesinin zorunlu olduğunu belirterek, “Türkiye’de güvenilir ve inanılır bir iktidara ihtiyaç var” dedi. Dinçer, CHP’nin 7 Eylül’de Hatay’da yapacağı miting çalışması için geldiği Gaziantep’te il ve ilçe yöneticileri ve milletvekili adayları ile toplantı yaptı. Demokrasinin geliştiği bir Türkiye özlediklerini ifade eden Ali Dinçer, isim vermeden AK Parti’yi eleştirdi.

CHP ve AK Parti yarışını kabul etmeyerek, birinci pati olduklarını ve iktidara yürüdüklerini açıkladı. Dinçer şöyle devam etti: “Sistemle kavgası olan, demokrasiyi tramvay gibi görenlerle, aramızda çok büyük fark var. Yani demokrasiyi araç olarak görüp amacına ulaştıktan sonra demokrasiyle alakası kalmayacak. Demokratik cumhuriyetin temel ilkelerine, sisteme ters düşecek, bu olmaz. Batıda da böyle olmaz. Ayrıca Türkiye’de herkes sandıkla gelip, sandıkla gitmeyi ve özgürlükleri içine sindirmeli” dedi.

CHP’nin 4 Kasım’da iktidar olacağını söyleyen Dinçer, “CHP iktidarı ile Türkiye’nin demokrasisi, ekonomisi gelişecek. Sosyal adalet sağlanacak. Soygun, vurgun, hortumlama duracak. Tüm adaylarımızdan noter kanalıyla taahhütname istedik. Sadece siyasetle ilgili dokunulmazlık olacak. Mecliste sen benim hırsız Bakanımı, ben de şeninkini aklayayım olmayacak. Parlamenter ve Bakan suç işlediğinde, sade bir vatandaş gibi mahkeme huzuruna çıkıp ifade verecek. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler, mahkemede hesap vermeli. Türkiye, dürüst ve hakça yönetilmeli. Kaynakları israf edilmemeli. CHP iktidarı ile faizler en az yüzde 20 düşecek bundan ülkenin büyük bir kazancı olacak ve ülke 15 milyar dolar kazanım elde edecek” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *