ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye, en kötü dönemini yaşadı

Türkiye, en kötü dönemini yaşadı
YAYINLAMA: 28 Ocak 2021 / 13.30
GÜNCELLEME: 28 Ocak 2021 / 13.30
Hükümet, ekonomiyi iflas ettirdi, insanları aç bıraktı…

DSP, MHP ve ANAP iktidarının üç yılının ülkeyi kara bir tabloya sürüklediği, on binlerce insanı işsiz, aç ve açıkta bıraktığı ifade edilirken, “Hükümetin yaptığı tek şey, suçluları, katilleri ve çeteleri affetmek oldu” denildi. Siyasiler ve yöneticiler hükümetin üç yılını Sabah’a değerlendirdi.

"işçi, emekli, memur, çiftçi mahvoldu. İşyerleri kapandı, küçük esnaf bitti. İnsanlar aç. 4 Kişilik bir ailesinin asgari mutfak masrafı 400 milyon civarında. Ama asgari ücret 162 milyon lira. Hükümet katili, hırsızı affedeceğine insanlarına iş bulsun, istihdam alanları yaratsın. Çetenin mafyanın isteği üzerine af çıkardılar. Ülkenin huzurunu bozuyorlar, yeter artık çekilsinler.

Özellikle küçük esnafın çoğu battı, iflas etti, işsiz sayısı çığ gibi büyüdü. Binlerce insan sokakta geziyor. Bugün Gaziantep’in en eski halıcılarından biri olarak ben mesleği bıraktım. Çünkü yapamadım. 163 Milyon lira gibi komik bir ücretle insanlar yaşamaya mahkum edildi.”

Bu hükümet döneminde ülkede ölüm oruçları yaşandı ve çok sayıda insan yaşamını yitirdi, halen bu soruna çözüm bulunamadı. İnsanlar açlığa mahkum edildi. Zamlar hiç durmuyor, alım gücü sürekli azalıyor. Çıkarılan yasalar tamamen dar gelirli kesim aleyhine. Çete, mafya ve hortumcunun lehine yasa çıkarılıyor. Ülkeyi soyanlar ellerini kollarını sallaya sallaya geziyor.”

İnsanlar eğitimden, sağlıktan insanca yaşam imkanlarından yoksun bırakıldı. Ülkeyi IMF’ye mahkum ettikleri gibi binlerce işyerinin kapanmasına, on binlerce insanın işsiz kalmasına neden oldular. Sokaklar işportacıyla doldu. İnsanlar mutsuz. Bu hükümetin yaptığı tek şey Haluk Kırcı, Mehmet Ali Ağca ve İsa Armağan gibi katilleri serbest bırakmak oldu.

Eleştirilere rağmen en fazla yasa çıkaran koalisyon hükümeti oldu. Fakat en önemli eksikliği krizin çözümü için somut adımlar atmamasıydı. Firmaların sıkıntılarını aşabilmesi için gerekli finans sorunu için olumlu adım atmadı. Döviz kurlarındaki ani değişiklik, piyasadaki istikrarsızlık, güvensizlik insanlara, iş dünyasına büyük sıkıntılar yaşattı. Kriz nedeniyle çok sayıda işletme kapandı, işsizler ordusu oluştu.”

Genel-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Osman Kaptan, hükümetin başarılı hiçbir icraatını göremediklerini belirterek, “Bu hükümet görevi geldiğinden beri ülkede, sıkıntılar hiç bitmedi, zaten Ecevit ne zaman ülkenin başına geçse krizler eksik olmaz. Bu dönem de böyle oldu. İşçi, emekli memur, çiftçi mahvoldu. İşyerleri kapandı, küçük esnaf bitti. İnsanlar aç. 4 Kişilik bir ailesinin asgari mutfak masrafı 400 milyon civarında. Ama asgari ücret 162 milyon lira. Böyle komik bir ücretle insanlar nasıl geçimini sürdürecek? Zamlar peş peşe devam ediyor. Alım gücü düştü. Her gün hırsızlık, soygun, cinayet, intihar var. Bu olumsuzluklar önü alınmayacak kadar arttı. İnsanlar sokakta rahat yürüyemez hale geldi” dedi. Hükümetin hemen erken seçim kararı atarak ülkeyi bu durumdan kurtarmasını isteyen Kaptan, “Hükümet katili, hırsızı affedeceğine insanlarına iş bulsun, istihdam alanları yaratsın. Çetenin mafyanın isteği üzerine af çıkardılar. Ülkenin huzurunu bozuyorlar, yeter artık çekilsinler. Ülkenin kaderiyle oynamasınlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *