ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye, uluslararası arenada güçlü bir ekonomiyle yer almalı

Türkiye, uluslararası arenada güçlü bir ekonomiyle yer almalı
YAYINLAMA: 28 Eylül 2021 / 13.57
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2021 / 13.57
Türkiye’nin çok önemli değişim ve ekonomide belirsizlik dönemi yaşadığına, sancılı ve tartışmalı bir sürecin henüz başında olduğuna dikkat çeken GTO Başkanı Mehmet Aslan, temel kararların alındığına ve uygulamaların çözüm olduğuna siyasilerin söylemelerine bakarak inanmak istediklerini açıkladı.

Halkın tercihi doğrultusunda yeni yıla yeni siyasi kadrolarla girildiğine dikkat çeken Aslan, artık ekonominin siyasi çalkantılardan etkilenmesini istemediklerini ifade etti. GTO tarafından basın ve kamuoyunu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. GTO yöneticileri önce basın mensuplarıyla kahvaltı yaptı, daha sonra meclis salonunda 2002 yılında yapılanlar ve 2003 yılı hedefleri dile getirildi. GTO Başkanı Aslan, artık siyasilerin popülist yaklaşımlarla Türkiye’yi verimsiz yatırımlara sürüklemesini reddettiklerini, kamu kaynaklarını politik hedefler için değil, devletin düzenleyici ve denetleyici özelliklerini ekonomik dinamizmin yeniden hayata geçirilmesi için kullanılmasını istediklerini açıkladı.

Ekonomide yaşanan yangının halen bitmediğini, ancak kısmen kontrol altına alındığını söyleyen Aslan, “İçinde bulunduğumuz koşullar, başta birey olmak üzere her kurum ve kuruluşu ciddi anlamda düşünmeye ve davranmaya mecbur bırakmakta. Dünya artık tek pazar olarak çalışmakta olup sermaye milliyetçiliği unutulmuştur. Çağdaş bir Türkiye yaratma yolunda zamanımızı çok iyi değerlendirmek durumundayız. Gelecekte, Türkiye’nin uluslararası arenada güçlü bir ekonomi ile yer alması, bugün kalıcı çözüm getirecek kararlarla mümkün olabilir. Gaziantep’in en büyük özel sektör temsilcisi olarak, Türkiye’nin tekrar üreten, ürettiğini ihraç eden, istihdamı sağlayan, giderlerini karşılayabilen ve kaynak yaratan bir ülke olarak yoluna devam etmesi en büyük özlemimiz ve hedefimiz olmuştur. Türkiye’nin hak ettiği de budur” dedi.

GTO olarak Avrupa Birliği ile ilişkiler bağlamında yürüttükleri çalışmaların önemli sonuçlarından birinin Türk AB İş Geliştirme Merkezleri Projesi (ABİGEM) olduğunu belirten Mehmet Astan, KOBİ’lerin bu merkezden yararlanmasını istedi. Merkez sayesinde önümüzdeki yıllarda genel anlamda Gaziantep’te önemli değişim ve gelişmelerin yaşanacağını kaydetti. Astan, KOBİ’lerin rekabet gücünü artırmak, dışa açılım süreçlerine destek olmak amacıyla yerel ve yabancı danışmanlarla hizmet veren ABİGEM’in, 2003 yılında da mevcut girişimlere danışmanlık ve eğitim hizmetlerini sürdüreceğini belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *