ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Ülkemizde yeniden gerginlik yaşanmasın”

“Ülkemizde yeniden gerginlik yaşanmasın”
YAYINLAMA: 05 Şubat 2024 / 17.21
GÜNCELLEME: 05 Şubat 2024 / 17.21

KESK Dönem Sözcüsü Ahmet Polat, Türkiye’nin yeniden gerginlikler yaşanmasını istemediklerini söyledi. Polat, KESK’e bağlı sendika ve bazı siyasi partiler tarafından Gaziantep’te oluşturulan “NATO ve işgal güçleri karşıtı platform” adına yaptığı ortak açıklamada Türkiye’nin yeniden gerginliklerin yaşandığı bir ortama doğru sürüklenmesinden endişe duyduklarını ifade etti.

Türkiye'de, son dönemlerde atılan demokratikleşme adımlarının toplumda iyimser bir hava yarattığını savunan Polat şöyle konuştu: “Son dönemlerde atılan demokratikleşme adımlarının ve barış çabalarının toplumda iyimser bir hava yarattığını halkın barış ve demokrasiden yana tavrını geliştirdiğini görüyoruz. Gerginlik ortamının halka ve emekçilere verebileceği hiçbir katkı yoktur. Geçmişte olduğu gibi bugün de yaratılacak olan gerginlikten birileri nemalanacaktır.

Bu nedenle her kesimin ülkemizde, bölgemizde gelişen bu tür savaş politikalarına karşı duyarlı olması, demokratik bir ülkenin yaratılması mücadelesini vermesi ve barıştan yana tercihini koyması gerekir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *