ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yargıda ilginç hata

Yargıda ilginç hata
YAYINLAMA: 11 Aralık 2020 / 18.42
GÜNCELLEME: 11 Aralık 2020 / 18.42
Hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan MNG Bank sanıkları salıverildi

MNG Bank’ı dolandırmak, resmi evrakta sahtekarlık ve dolandırıcılık yapmak suçlarından Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 aydır yargılanan 4 banka görevlisinin, mahkeme kararının yanlış yazılması nedeniyle cezaevinden tahliye edildiği belirlendi. Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Karayiğit olayı doğrularken, soruşturma açıldığını ve sanıkların yakalanması için gıyabi tevkif kararı çıkarıldığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2001’in Temmuz ayından bu yana tutuklu yargılanan MNG Bank Müdürü Serdar Yasin Kutlu, Müdür Yardımcısı Zeki Altürk, banka çalışanları Mustafa Taşar ve Tuğrul Üzümcü’nün duruşması 18 Mart’ta yapıldı. Daha önce Adana DGM’de haklarında dava açılan 4 tutuklunun, kanundaki değişiklik sonrasında dava dosyalarının Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelmesiyle Gaziantep’te yargılanmalarına devam edildi. Mahkeme heyeti, Banka Müdürü Kutlu, yardımcısı Altürk, banka çalışanları Taşar ve Üzümcüyü tahliye etti.

Sanıkların Beyoğlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “resmi evrakta sahtekarlık, dolandırıcılık ve bankayı bilerek zarara uğratma” suçlarından tutuklu yargılanmalarına karşın, bu ayrıntıya dikkat çekilmedi ve tahliye yazısı üzerine Kutlu, Altürk, Üzümcü ve Taşar, Mart ayında cezaevinden tahliye oldu. MNG Bank avukatlarının, sanıkları ortalarda görmesi ve mahkemeye başvurması üzerine yapılan hata ortaya çıkarken, 2.Ağır Ceza Yazı İşleri katibi hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı olayı doğrularken, “İddia doğru. Sanırım geçtiğimiz ayın ikinci yansında söz konusu mahkemede görevli katibin yanlış tahliye yazısı ile tutuklu sanıklar serbest bırakılmış. Olay bize intikal ettiğinde soruşturma açtık. Tahkikat sürüyor. Bu arada sanıkların yakalanması için de yazı çıkarıldı. Olayla ilgili adi ve idari soruşturma açıldı” dedi.

Tahliye yazısında sanıkların başka bir davadan haklarında gıyabi tutuklama kararı bulunduğunu yazılmamasının kimin hatasından kaynaklandığının araştırıldığı bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *