ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

100. Yıl Atatürk Kan Merkezi’nin geliştirilmesi tartışma konusu oldu

100. Yıl Atatürk Kan Merkezi’nin geliştirilmesi tartışma konusu oldu
YAYINLAMA: 08 Şubat 2024 / 15.01
GÜNCELLEME: 08 Şubat 2024 / 15.25

Gönüllü kuruluşların toplum hayatında önemli yerleri var.

Kızılay, Çocuk Esirgeme, yardımsevenler ve benzeri birçok gönüllü kuruluşlar, çeşitli çalışmaları ile kurdukları tesislerle topluma değerli hizmetler veriyorlar.

Şehrimizde bir süre önce kurulan Atatürk Kan Merkezi de bir gönüllü kuruluşun değerli bir eseri olarak topluma hizmet veriyor.

Atatürk Kan Merkezi, derneğin büyük çabası ve gayreti ile kısa zamanda meydana getirilmiş gerçekten örnek bir sağlık tesisi…

Şu anda masrafının büyük bir kısmı Kızılay tarafından öteki kısmı da 100. Yıl Atatürk Kan Merkezi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından karşılanıyor.

Kan Merkezi’nin verimli çalışabilmesi için geniş masraflardan başka pahalı cihazlara ihtiyacı var. Bunların bir kısmı şimdilik Kızılay genel merkezince temin edildi. Ancak daha pek çok cihaza ve tesise ihtiyaç var.

Kan Merkezi halen derneğin yönetiminde olduğu için Kızılay daha fazlasına gidemiyor.

Dernek’le Kızılay arasında bu konuda görüşmeler devam ediyor. Ancak derneğin kan merkezini Kızılay’a devretmeyerek bir ilk yardım merkezi ya da özel bir hastane haline getirileceği söylentileri de ortalarda dolaşıyor.

Söylentilere göre dernek kan merkezini Kızılay’a devretmek istememektedir. Yılda yaklaşık 40 milyon liraya varan masrafını karşılamak imkanına da sahip olmayınca burasını derneğe gelir getiren bir sağlık kuruluşu haline getirmek istemektedir

Bu konuda şehrimizdeki serbest çalışan bazı doktorlarla temas halinde bulunulduğu da yine söylentiler arasında…

Günün konusu haline gelen kan merkezinin durumunun ne olacağı merakla bekleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *