ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

20 bin su saati patladı

20 bin su saati patladı
YAYINLAMA: 23 Temmuz 2024 / 16.51
GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2024 / 16.51

6198 kişi saatlerinin tamiri için başvurdu. Bozulan bazı saat sahipleri sularının boşa aktığını söylediler. Patlayan saat 1500 liraya tamir ediliyor, ısıtılarak açılan su saatlerinde ise 4 bin liralık hasar meydana geliyor.

Belediye yetkililerinden edinilen bilgilere göre şiddetli soğuklar yüzünden şehrimizde 20 bine yakın abonenin su saati patladı. Zararın yaklaşık 80 milyon liraya ulaştığı tahmin ediliyor. Su saati parçalanan abonelerden 6 bin 198’i onarılması için Belediye Su işletmeleri Müdürlüğüne başvurdu. Bir su saatinin 4-5 bin liraya satıldığını ifade eden yetkililer, patlayan su saatlerinin onarılması için 1500 liralık masrafın gittiğini, ısıtılarak açılan su saatlerinde ise zararın 4 bin liraya yaklaştığını vurguladılar.

Belediye yetkilileri su saatleri parçalanan abonelerin kendilerine yardımcı olmadığını söyleyerek bir sokağa girildiğinde tek su saatinin sökülmesi esnasında bildirilmeyen sekiz on saatin daha çıktığını bildirdiler.

Parçalanan su saatlerinden dolayı suyun boşa aktığı, bu yüzden maliyetin yükseldiği, belediyenin ve yurttaşların zarara uğradığı bildirildi.

Suların boşa akmasını önlemek için su saati parçalananların derhal Belediye Su işletmeleri Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *