ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

35 Alman eğitimci Türk eğitim sistemini öğrenmeye çalıştı

35 Alman eğitimci Türk eğitim sistemini öğrenmeye çalıştı
YAYINLAMA: 16 Eylül 2024 / 13.04
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2024 / 13.04

Şehrimize 35 Alman eğitimci gelerek, incelemelerde bulundular. Türk Eğitim sistemi hakkında bilgi aldılar, tarihi, turistik yerleri gezdiler.

Rheinland Harberd Eyaleti Kültür Bakanlığı tarafından gönderilen kişiler Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa hazırladıkları plan ve gezi programı ile Türkiye'nin pek çok şehrini gezerek bilgi edindiler. Kültür alışverişinde bulundular. Gaziantep Kalesi, müze, Endüstri meslek ve Gaziantep Lisesinde incelemelerde bulunan Alman Eğitimciler, Türk öğrencilerin nasıl eğitim ve öğretim gördüğünü araştırarak Almanya'daki Türk çocuklarına yardımcı olmak amacını taşıdıkları belirtiliyor. Ayrıca Almanya'dan ülkemize dönen Türk ailelerin çocuklarının davranış ve tutumları, sosyal, psikolojik durumları öğrenilmeye çalışıldı. Kötü uyumsuz durumda bulunan öğrenciler için tedbir alınması istendi.

Alman Eğitimciler İstanbul, İzmir, Urfa, Nevşehir, Bursa, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kayseri, Niğde, Malatya, Adana, Ankara'da incelemeler de bulundular.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *