ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

436 yapı sit alanından çıkarıldı

436 yapı sit alanından çıkarıldı
YAYINLAMA: 28 Mayıs 2024 / 12.33
GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2024 / 12.33

Olağanüstü toplanan Belediye Meclisi, sit alanını yeniden tespit eden raporu ittifakla kabul etti.

Belediye Meclisi Ömer Arpacıoğlu başkanlığında olağanüstü toplantısını yaptı. Olağan üstü toplantıda yeniden belirlenen Sit alanları görüşüldü. Komisyonda bulunan mimar Hayriye Güzel yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Hayriye Güzel Sit alanlarının üç bölümde incelendiğini buna göre: Birinci bölgede yer alan Türktepe, Kayacık semtlerinde yol, elektrik otopark ve diğer çalışmalar yapılamıyor.

İkinci bölgede yer alan yapıların kamu hizmetlerinin, kanal, su, elektrik vs., serbest olduğu,

Üçüncü bölgede yer alan bölgede ise imar uygulamalarının serbest olduğu belirtildi.

Önceden şehrimizde 516 yapı korunmada bulunuyordu. Eski Eserler Genel Müdürlüğü ekim ayı içinde gönderdiği tebliğde Sit alanlarının yeniden gözden geçirilerek 26 ocak gününe kadar yeniden belirlenmesini istemişti.

Konuyla ilgili olarak kurulan komisyon çalışmalarını tamamladı. Rapora göre Kayacık ve Türktepe semtleri topografik konumunu koruduğu için korumada bırakıldı. Ayrıca şehrimizde anıtsal değeri olan 84 anıtta sit alanı içinde bırakılarak, 436 yapı korumadan çıkarıldı.

Olağanüstü toplantıya 3 ANAP ve 3 SODEP üyesi katılmadı. Sit alanlarıyla ilgili rapor mecliste ittifakla kabul edildi. Rapor, Yapıtlar Yüksek Kuruluna, Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *