ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

5 yıl önce 90 milyona ihale edilen Huzurevi 378 milyona mal oldu

5 yıl önce 90 milyona ihale edilen Huzurevi 378 milyona mal oldu
YAYINLAMA: 17 Nisan 2024 / 14.24
GÜNCELLEME: 17 Nisan 2024 / 14.24

Ilık sulu yüzme havuzlu Huzurevi inşaatı bitti

Huzurevinde iş atölyesi, okuma, dinlenme, eğlence salonlarına kadar her şey bulunuyor

1979 yılında 90 milyon lira keşif bedeliyle başlanan Gaziantep Huzurevi inşaatı 6 yıl sonra 378 milyon 205 bin lirayla tamamlandı. On bloktan oluşan huzurevi inşaatı arsası 32 bin 120 metrekare 10 blok inşaat ise 10 bin 104 metrekare alanda gerçekleşti.

Huzurevi binaları kaloriferle birlikte güneş enerjisiyle ısınıyor. Müstakil trafosu ve 100 tonluk gömme su deposuyla kendi kendine yeterli hale getirildi. Fosseptik sorunu inşaatla birlikte tamamlandı. Geçici kabulü 18 Eylül’de yapıldı. Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı yetkililerine bina teslimi gerçekleşti.

Huzurevinde yaşlıların dinlenebilmesi ve boş zamanlarını değerlendirmeleri için bütün tesisler mevcut. Resim atölyelerinden, dinlenme salonlarına, müzik dinleme odalarından çeşitli el işlerinin yapılması için atölyelerine kadar. Yaşlıların kışın ılık suda yüzmesini sağlamak amacıyla büyük yüzme havuzuna kadar var.

Huzurevinde kalacak olan yaşlıların sağlıklarının sık sık kontrolden geçirilebilmesi için doktorlar, hemşireler ve hasta bakıcıları olacak. Tüm yaşlılar Gaziantep huzurevinde her gün sağlık kontrolünden geçirilecek, gerekli tıbbi müdahale uzman doktorlar tarafından yapılacak.

Gaziantep Huzurevi’ne hangi şartlarla yaşlıların alınacağı, huzurevinin ne zaman hizmete sokulacağı konusunda ilgililer bir açıklama yapmadı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *