ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

78 belediye memuruna ceza verildi

78 belediye memuruna ceza verildi
YAYINLAMA: 18 Ekim 2023 / 18.16
GÜNCELLEME: 18 Ekim 2023 / 18.20
Belediye Başkanı dizginleri ele almaya başladı

Sabahleyin belediyeye gelip imza attıktan sonra işi terk eden memurları başkan bizzat yakaladı. Arpacıoğlu, bir şoförü patakladı, iki işçiyi de yatarken bastırdı.

Göreve başladığından bu yana belediyeyi düzene sokmaya çalışan Başkan Ömer Arpacıoğlu, belediyede çalışan memurların görevlerine düzenli gelip gelmediklerini kontrol etti. Kontrolde sabahleyin gelip göreve başlamış gibi imza atıp öğleden sonra da işe gelmeyen 78 belediye memuru tespit edildi.

Belediye Başkanı Arpacıoğlu belediyede çalışan memurlardan bazılarının görevlerini savsakladığını, bazılarının da deftere imza attıktan sonra göreve gelmediğini öğrendi. Bunun üzerine öğle üzeri vazifeye gelmekte olan memurların kontrollerini bizzat yaptı. Başkan Arpacıoğlu yaptığı denetimde 78 memurun sabah imza attıktan sonra işe öğleden sonra gelmediğini gördü. Göreve başlamış gibi imza atarak gelmeyen memurlardan tespit edilenlerden bazılarının iki günlüğü kesilerek cezalandırıldı. İmza attıktan sonra göreve hiç gelmeyen memurlar ise ceza kuruluna sevk edilerek cezalandırma yoluna gidildi.

Başkan Arpacıoğlu’nun bu tür denetimleri belediyenin diğer iş yerlerinde de yaptığı görüldü. Otobüslere yolcu gibi binen Belediye Başkanı Arpacıoğlu son durakta uyuyarak görevini ihmal eden bir şoförü tokatladı. Çeşitli alanlarda çalışan belediye işçilerinden ikisini, kazma ve kürekleri atarak yatarken yakaladı, bunları da iyice patakladı.

Başkan Arpacıoğlu’nun ciddi denetimleri ve tüm işyerlerini 24 saat gezmesi sonunda ciddi çalışmaların arttığı göze battı. Arpacıoğlu her sabah saat 5’te kalkarak Yeni Hâlde fiyat denetimlerini de sürdürüyor. Hakkı olmayan kazanç sağlamak isteyen 7 kabzımalın notunu kırdı. Her birisinden 5 ile 20 bin lira arasında para cezası aldı, kabzımallar dürüst çalışarak notlarının başkan Arpacıoğlu yanında düzelmesine çalışıyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *