ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

8 kişilik sağlık ekibi kuruldu

8 kişilik sağlık ekibi kuruldu
YAYINLAMA: 11 Mart 2024 / 15.38
GÜNCELLEME: 11 Mart 2024 / 15.38

İçme suyuna lağım karışıp karışmadığı araştırılıyor

Tüm öğrenciler her türlü sağlık taramasından geçirilecek

Milli Eğitim, Sağlık Eğitim Merkezi Baştabibi Dr. Şakir Özyetkin’den alınan bilgilere göre şehir merkezindeki okulların tamamı sağlık taramasından geçiriliyor. 8 kişilik sağlık ekibinde çevre sağlığı uzmanları da bulunuyor. Bu uzmanlar da okullarda sarılık hastalığı bulunup bulunmadığını, içme sularına kanalizasyon sularının karışıp karışmadığını tespite çalışıyor.

8 kişilik sağlık ekibinde 2 doktor, 2 diş tabibi, 2 hemşire ve 2 çevre sağlığı uzmanı bulunuyor. Uzmanlar içme sularını kontrol ederek sarılık mikrobunun bulunup bulunmadığını, sulara kanalizasyon sularının karışıp karışmadığını tespit ediyor. 2 doktor tüm öğrencileri sağlık taramasından geçiriyor. 2 diş tabibi de tüm çocukları ağız ve diş sağlığı açısından muayene ediyor. Bu arada yoksul öğrencilere de diş macunu ve fırçası veriliyor. Şehir merkezinde şimdiye kadar 3212 çocuğa diş fırçası dağıtıldı. Köy ve kasabalara dağıtılan diş fırçası ve macun sayısı bilinmiyor.

Dr. Özyetkin, geçen yıl yapılan sağlık taramasında 52 bin öğrencinin kontrolden geçirildiğini, bu yıl da 7585 bin öğrencinin sağlık taramasına tabii tutulacağını bildirdi.

Okullardaki sağlık kontrollerine ve diş sağlığı çalışmalarına devam ediliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *