ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

8 tarım işçisi sigortalı oldu

8 tarım işçisi sigortalı oldu
YAYINLAMA: 28 Nisan 2024 / 20.20
GÜNCELLEME: 28 Nisan 2024 / 20.20

Mevsimlik tarım işçileri 1 Ocağa kadar başvurursa 1985 yılında sigortalılıktan yararlanacak. Geçici tarım işçileri bir yıl geçtikten sonra da primlerini toptan yatırabilecekler.

Sosyal Sigortalar Kurumu Bölge Başmüdürü Erol Taner’den alınan bilgilere göre zaman zaman çalışan tarım işçilerinden sekizi ilimizde sigortalı olmak için başvurdu. Sigortalılıkları 1985 yılından itibaren geçerli olacak. 8 kişinin aileleri de her türlü sağlık kurumundan yararlanabilecek.

Geçici tarım işçilerinin sigortalı olmak için başvurma süreleri 31 aralıkta sona eriyor. Ondan sonra başvuran işçiler 1986 yılından itibaren sigortalılıktan yararlanabilecekler. Bir kereye mahsus olmak üzere geçici tarım işçilerine 1985’ten yararlanma imkanı tanındı. Bunun için işçiler sosyal sigorta ve bölge müdürlüğüne sigortalı olmak için başvuracak. Dilerse primini hemen 2260 lira olarak aylık yatıracak. Mevsimlik iş bulması nedeniyle dilediği takdirde bir yıllık sigorta primini gelecek yıl Şubat ayı içinde toptan ödeyebilecek.

Sigorta primleri katsayı 46 üzerinden ve asgari ücret 26 bin 680 lira üzerinden hesaplanıyor. Geçici tarım işçileri asgari ücretin yarısından yani yüzde 20 oranın da prim yatırıyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *