ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

96 mahallenin delege seçimi 3 günde bitirilecek

96 mahallenin delege seçimi 3 günde bitirilecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2024 / 10.19
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2024 / 10.19

ANAP delege seçimleri parti binasında yapılacak

Bazı partililer ve hukukçular, böyle delege seçiminin parti tüzüğüne aykırı olduğunu iddia ettiler.

ANAP mahalle delege seçimlerinin parti il binasında yapılması kesinleşti. Öğrenildiğine göre seçimler 11-12-13 Aralık günleri şehirde, 14 Aralık’ta da köylerde yapılacak. Bu durumda seçimler ANAP genel merkezinin bu konuda daha önce gönderdiği genelge doğrultusunda parti il binasında yapılıyor. Ancak gerek partinin bazı yöneticileri ile ön planda görünenler, gerekse bazı hukukçular böyle bir seçimin sağlıklı olmayıp parti tüzüğü ile hukuk kurallarına uymadığını söylüyorlar. Delegelerin adları ise çok gizli tutuluyor.

Bazı partililer delegelerin Yusuf Dağdelen, Mehmet Büyüknacar ve Ahmet Şahin tarafından belirlendiğini, adların bu kişilerin yanında bulunduğunu, delege seçimlerinde bu kişilerin önemli rol oynadıklarını iddia ediyorlar.

Bir partili “İleriden beri yapılan çekişmeler partiye nihayet zarar verilmiş bulunuyor. Çünkü yapılacak bu delege seçimleri uygun biçimde değildir. Seçimlerin mahallelerde yapılması gereklidir. Oysa parti binasında yapılıyor. İş, oldu bittiye getiriliyor. Partimiz için iyi değildir. 96 mahallenin seçim işi 3 güne sığdırılmış. Günde aşağı yukarı 30 mahalle seçim içinde bulunuyor. İşin ne kadar hafife alındığı, maksatlarının ne olduğu ortada” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *