ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

ANAP il, ilçe yönetim kurullarındaki huzursuzluk had safhada

ANAP il, ilçe yönetim kurullarındaki huzursuzluk had safhada
YAYINLAMA: 28 Nisan 2024 / 20.21
GÜNCELLEME: 28 Nisan 2024 / 20.21

İlçe yönetim kurulunun her gün toplandığı, ama hiçbir karar almadan dağıldığı bildiriliyor. ANAP’lılar delege seçimlerinin de bir an önce yapılmasını istiyor.

ANAP delege seçimlerinin ertelenmesinden sonra parti içinde durum gerginliğini koruyor. Ertelemeden bu yana seçim tarihinin yeniden belirlenmemesi, bu konuda ortada dolaşan çeşitli söylenti ve yorumlar, gerginliği daha da arttırıyor.

Öğrenildiğine göre seçim tarihini ve seçimle ilgili çalışmaları tespit edecek olan ilçe yönetim kurulu hemen her gün toplanıyor, olumlu bir karara varmadan dağılıyor. Bu da parti içindeki grup ve hizipleri çok rahatsız ve huzursuz ederek anlaşmazlıkların büyümesine neden oluyor.

Bir partili bu konuda şöyle konuştu: “İlçe yönetim kurulu hemen her gün toplanıyor. Ama seçimlerin yapılması konusunda belli kararlar alamadan dağılıyor. Bunu görüyor ve biliyoruz. İlçe başkanı Cahit Ünverdi ile yönetim kurulundan Enver Nakıboğlu bir grup, ötekiler de bir grup oluyor. Bu iki zıt grup bir türlü fikir birliğine varıp karar alamıyorlar. Bu işin sonu ne olacak? Asıl önemli olan da il yönetiminin buna seyirci kalmasıdır. Öyle sanıyoruz ki il yönetimi de kendine göre oyunların içinde bulunuyor”

Kendisiyle görüştüğümüz İlçe Başkanı Cahit Ünverdi ise şöyle dedi: “Ertelenen seçimlerin yapılması konusunda her gün toplanıyoruz. Çalışmaların şeklini ve yöntemlerini tespit için görüşüyoruz. Ancak ortaya çok fikir atıldığından sonuçlandırma dan güçlük çekiyoruz. Yakında konunun bir çözüme ve açıklığa kavuşacağını ümit ediyorum”

Öte yandan partililer bir an önce delege seçimlerinin yapılması için hem il yönetimini sıkıştırıyor, hem de genel merkezde görüşmelerde bulunuyorlar.

 İlçe yönetim kurulu üyelerinden Hayri Başüzümcü ile de yaptığımız görüşmede: “Toplantılarımız devam ediyor. Her toplantıda seçimlerin yeniden yapılma tarihini, yerlerini ve şeklini görüşüyoruz. Görüşmelerimiz son safhaya kadar gelmiştir. Kısa bir zaman sonra sonuca bağlanacaktır. Olumsuz söylenti ve yargılar iyi değildir. Fikir ve gönül birliği içinde sorunu çözmek en iyisidir. Biz de bunun gayreti içindeyiz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *