ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

ANAP mahalle delege tespiti yönünden günün konusu oldu

ANAP mahalle delege tespiti yönünden günün konusu oldu
YAYINLAMA: 22 Mart 2024 / 09.46
GÜNCELLEME: 22 Mart 2024 / 09.46

ANAP’ta delege seçimi tartışma konusu oldu

Bir süre önce delege tespiti parti içinde görüş ayrılıklarına neden olmuş, bu görüş ayrılıkları genel merkeze kadar ulaşmıştı. Sonunda tespitin mahallelerde değil parti binası içinde yapılacağı açıklandı.

Tespitin parti binası içinde yapılmasına karşı olanlar yine genel merkeze kadar uzanan aykırı düşüncelerini ortaya koyup bazı çalışmalar yaptılar.

Söylentilere göre tespitin yapılmasına çok az bir zaman kalması, parti içinde görüş ayrılıkları ve çekişmelerin sürmesi, genel merkezce de dikkate alındı. Tespitlerin mahallelerde yapılması konusunda il teşkilatlarına telefon edildi.

Konu ile ilgili olarak konuştuğumuz İl Başkanı Nazmi Başel: “Delege tespitinin nasıl yapılacağı tüzüğümüzde ve merkezden gelen genelgelerde belirtilmiştir. Tespitler bu hükümlere göre yapılacaktır. Genel merkezle bu konuda telefon görüşmesi yapılmamıştır” dedi.

Partideki bazı kişiler de daha önce tespitlerin parti binasında yapılacağının açıklandığını ancak görüş ayrılıkları ve çekişmeler üzerine parti mevzuatı doğrultusunda mahallelerde yapılması konusunda merkezin görüşü bulunduğunu iddia ediyorlar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *