ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

ANAP merkez ilçe kongresi yapıldı

ANAP merkez ilçe kongresi yapıldı
YAYINLAMA: 13 Haziran 2024 / 11.59
GÜNCELLEME: 13 Haziran 2024 / 11.59

Bir delege “Bu asiller ayağı çarıklıları aralarına almak istemiyorlar” diye bağırdı. İlçe başkanlığına Hasan Tanrıöver’in getirilmesi sürpriz isim olarak değerlendirildi. Belediye Başkanının kongreye gelişini kimse fark etmedi.

ANAP merkez ilçe kongresi elektrikli bir hava içinde geçti. Tek kulüp çevresinde emniyet tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Toplantı salonuna delege kartı olmayan sokulmadı. Milletvekili Ata Aksu dahi sokulmak istenmedi, tartışma çıktı. Kongreye ANAP genel sekreteri Mustafa Taşar, milletvekilleri Ata Aksu, Ünal Yaşar katıldı. Divan başkanlığına ANAP kurucularından Feridun Demsoy getirildi. İlçe yönetim kurulu üyesi Hayri Başüzümcü çalışma raporunu okudu. Daha sonra söz alan Kamil Gereççi: “Demokrasi parti içinde savunulmamıştır. Birçok vatandaşın partiye kaydı unutulmuştur. Kayıtların yapılmaması için gelen mahalle muhtarları haysiyet divanına sevk edilmiştir.”

 Söz alan bir başka delege ise: “Bu asiller ayağı çarıklıları aralarına almak istemiyorlar. Ancak paçası düzgün olan geldiği zaman itibar ediyorlar” dedi.

Son olarak konuşan ANAP Genel Sekreteri Mustafa Taşar: “Demokrasi olmasaydı bu kadar rahat konuşabilir miydik? Parti içi demokrasi tüm ANAP teşkilatlarında olduğu gibi Gaziantep teşkilatında da vardır. Mühim olan taşın üzerine bir taş koymaktır. Kimin hizmeti yerine getirdiği önemli değildir” dedi.

Elektrikli bir havada yapılan oylama sonunda Hayri Başüzümcü'nün damadı avukat Hasan Tanrıöver merkez ilçe başkanlığına 254 oyla seçildi. Dr. Kemal Kutsal ise 128 oy aldı. Yönetim kuruluna seçilenler şunlar: Adil Karcılar, İsmet Demir, Ahmet Şahan, Hüseyin Doğru, Enver Mıhçıoğlu, Ökkeş Tombalak, Yusuf Dağdelen ve Ramazan Sarı.

Oylama sonrasında bir gurup ANAP'lı: “Kayınbaba gitti, damat geldi” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *