ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

ANAP’ta delege seçimleri bir sorun oldu

ANAP’ta delege seçimleri bir sorun oldu
YAYINLAMA: 02 Mayıs 2024 / 08.29
GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2024 / 08.29

Seçimin evlere alınması “oyun içinde oyun" olarak nitelendiriliyor. Delege seçimleri 26 dükkan ve 25 evde yapılacak.

ANAP delege seçimlerinin mahallelerde nerelerde yapılacağı belirlendi. Valiliğe verilen listeye göre belirleme şöyle: 26 dükkanda, 20 kahvehanede, 25 evlerde, 10 parti binasında, 15 sinemada delege seçimleri için oy kullanılacak.

Listenin valiliğe verilmesinden sonra görüştüğümüz İl Başkanı Nazmi Başel şunları söyledi: “İlçe yönetim kurulunun delege seçimlerine dair çalışmaları sırasında ortaya çeşitli iddialar atıldı, söylentiler yayıldı. Seçimlerin evlerde yapılıp oyunlara girileceği şeklinde suçlamalarda bulunuldu. Liste meydanda. Görülmektedir ki 96 mahallede belirlenen ev sayısı sadece 25’tir. Bu da evlerin seçime müsait olup partililerimizin rahatça oy kullanmaları için tespit edilmiştir. Çok kalabalık bölgeler aynı amaçla büyük yerlere, sinemalara alınmıştır. Örneğin Karşıyaka’da 15 mahalle Fitaş sinemasına alınmıştır. Çünkü burada 68 delege vardır. Bunun için sinema seçilmiş oy kullanacakların rahatlıkla huzur içinde oy kullanmaları sağlanmıştır. İyi niyetle hareket edildiğine inanıyorum.”

Bazı ANAP’lılar evlerde yapılacak olan delege seçimlerinde çok etki altında kalınacağını, bunun oyun içinde bir oyun olduğunu ifade ettiler. 96 mahallede aynı günde ve saatlerde yapılacak olan delege seçimlerinde güvenliğin de büyük sorun olduğu, çıkması muhtemel tartışma ve kavgaların nasıl önleneceği soruluyor.

ANAP Merkez İlçe Başkanı Cahit Ünverdi’nin de seçimlerin selametle yürütülmesi ve seçmenlerin etki altında kalmamasını sağlamak için önlemler alınması yolunda vilayete başvuracağı söyleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *