ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

ANAP’ta delege seçimlerinin ne zaman yapılacağını genel merkez kararlaştırılacak

ANAP’ta delege seçimlerinin ne zaman yapılacağını genel merkez kararlaştırılacak
YAYINLAMA: 21 Nisan 2024 / 16.12
GÜNCELLEME: 21 Nisan 2024 / 16.12

Seçimler ertelendi ama kavga bitmedi

ANAP’ta delege seçimlerinin ne zaman yapılacağını genel merkez kararlaştırılacak

Delege seçimlerinin mahallelerde yapılmasını isteyenlerle partide yapılsın diyenler sabahlara kadar sürekli toplantı yapıyor.

ANAP delege seçimlerinde anlaşmazlıklar, tartışmalardan sonra işin kavgaya dönüşmesi sonucu seçimlerin ertelenmesi her kesimi meşgul eden bir konu oldu. Partili partisiz herkes bu konuyu konuşuyor. Biz de İl Başkanı Nazmi Başel ile konuştuk ve durumun ne olacağını sorduk. Nazmi Başel, şöyle konuştu: “Delege seçimlerinin parti binasında yapılması sırasında maalesef tatsız olaylar oldu. Bilindiği gibi bunlar parti içinde olabilen şeylerdir. Mahallelerden gelen arkadaşlarımız parti binasını birden doldurdular. İçerisi bu kadar kişiyi rahatça alacak durumda değildi. Arkadaşlarımız arasında meydana gelen fikir çatışmaları, tartışmalar havayı birden elektriklendirdi. Hem insan izdihamı, hem de tartışmalar bir araya gelince sinirler daha fazla gerildi, birkaç arkadaş arasında tartışma kavgaya dönüştü. Olay büyütülecek biçimde değildir. Arkadaşlarımız tekrar barışıp anlaşmışlardır.

Seçimler kısa bir süre sonra yeniden yapılacaktır. Ancak ilk günde görünen duruma göre seçimlerin parti binasında yapılması mümkün olamayacaktır. Çünkü yer dardır, çeşitli mahzurları meydana getirmektedir. Amacımız seçimlerin karşılıklı iyi niyet ve sükunet içinde yapılmasıdır. Bu sebeple seçimler bundan sonra mahallelerde ve daha uygun müsait yerlerde yapılacaktır. Şimdi bunun çalışmasını yapıyoruz.”

İlçe başkanı Cahit Ünverdi de: “Bunun böyle olacağı belliydi. Bu kadar mahalle seçmenini küçük bir yere doldurmak uygun değildi. Ama bir kere oldu. Başta arkadaşları ikna edememiştim. Bilindiği gibi seçim şimdilik ertelendi. Durumu genel merkeze de bildirdik. Yeniden karar alıp seçimi yapacağız. Birincisinden ders alarak yenisinin iyi şekilde yapılması için çalışacağız. Seçimin yeniden ne zaman yapılacağı konusunda şimdilik bir şey diyemem” dedi.

Öte yandan çeşitli grupların kendi aralarında toplanarak durumu görüştükleri ve alacakları tavırlar üzerinde durdukları, bir taraftan da genel merkezden haber bekledikleri belirtiliyor.

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *