ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Anneler ilkokulu hizmete açıldı

Anneler ilkokulu hizmete açıldı
YAYINLAMA: 08 Kasım 2022 / 17.09
GÜNCELLEME: 08 Kasım 2022 / 17.09
Annelerimiz de şehrimize bir okul kazandırdı

19 Mayıs günü törenle temeli atılan Anneler ilkokulu dün saat 14’te hizmete açıldı. Açılışa Vali Fikret Koçak, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ve okulun tamamlanması için büyük gayretler sarf eden Anneler okulu yaptırma derneği yönetim kurulu üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmasız ve törensiz açılan okulda saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı topluca söylendi. Okulun kurdelasını Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hayrettin Akın’ın eşi Benek Akın kesti, hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Açılışta Vali Fikret Koçak’ın Nermin Koçak’ta hazır bulundu.

Daha önce de bildirdiğimiz gibi Anneler okulu yaptırma derneği başkanlığını Garnizon Komutanı Tümgeneral Necati İkizoğlu’nun eşi Hatice İkizoğlu üstlenmişti. Yönetim kurulu üyeliklerine ise Süheyla Tahaoğlu, Şükran Yavuz, Türkan Özüzümcü, Nazan Tuğsuz, Nurhan Çakmur, Güler Çoban, Nebahat Komut ve Gülseren Öner seçilmişlerdi. Yönetin kurulunun okulu bir an önce bitirmek için gösterdiği büyük gayrette organizatör olarak Mustafa Eser gecesini gündüzüne katarak inşaatın tüm işlerinin aksatılmadan yürümesini sağladı.

Edinilen bilgiye göre Anneler okulunun tamamlanması için 5 milyon 461 bin lira para harcandı. Okulun tamamlanması için Belediye ve Milli Eğitim Vakfı yardımlarda bulundu. Mosan AŞ okulun doğramalarını, Elektrikçiler Derneği elektrik tesisatını ücretsiz olarak yaptı. Ayrıca bir çok kuruluş ve kişilerde para ve çeşitli inşaat malzemesi yardımında bulundu.

Annelerin bitmek tükenmek bilmeyen çabaları Gaziantep’e bir ilkokul kazandırdı. Binevler mahallesinde tamamlanan Anneler ilkokulu bu semtte oturan binlerce çocuğa eğitim ve öğretim imkanı sağladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *