ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bakan: “Esnaf ve sanatkarlar rejimin teminatıdır”

Bakan: “Esnaf ve sanatkarlar rejimin teminatıdır”
YAYINLAMA: 15 Şubat 2024 / 18.28
GÜNCELLEME: 15 Şubat 2024 / 18.31

KÜSGET’liler Bakan’ın toplantısına fazla ilgi göstermediler

Örnek sanayide oturanlardan önce kira alınacak sonra mülkiyet için kanun çıkartılacak.

 Mustafa Taşar söz verdi: “Tüm Gaziantep milletvekilleri birleşeceğiz ve örnek sanayi yerlerinin oturanlara satılması için kanun çıkaracağız”

Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral, beraberindeki heyet ve Gaziantep milletvekilleri ile KÜSGET’e gelerek incelemelerde bulundu, daha sonra da KÜSGET Konferans Salonu’nda esnaf ve sanatkarlara bir toplantı yaptı.

Daha önce KÜSGET içinde hoparlörlü otomobille her taraf dolaşılarak toplantıya gelinmesi bildirildiği halde toplantıya ancak 35-40 kişi gelmişti. Nitekim Bakan’da bunu garipsediğini konuşmasının başında belirtti. Salonda ancak 100 kadar kişi vardı. 30 kadar KÜSGET sakinlerinin dışındakiler partililerle, bakanla birlikte olanlardı.

Bakan konuşmasında gelişmiş şehirlerin sanayi siteleri sayesinde gelişmiş olduklarını, Gaziantep'in de bu şehirlerden biri olduğunu, burada bir sanayi potansiyeli bulunduğunu vurguladıktan sonra şöyle devam etti: “12 Eylül harekatından sonra anarşik olayların değerlendirilmesinde görüldü ki esnaf ve sanatkarlar ile çiftçilerimiz bu olayların dışında kalmıştır. Yüzde bir karışanların da dolaylı yollardan karıştığı anlaşıldı. Demek oluyor ki esnaf ve sanatkarlarımızla çiftçilerimiz rejimin teminatıdır. Böyle olunca elbette bunların sorunlarına önem ve ciddiyetle eğiteceğiz”

Bakan daha sonra sitedeki örnek sanayi iş yerlerine değinerek buraların önce bir yıl kira şeklinde oturtulduktan sonra açık artırmaya çıkarılmadan sanayicilere verileceğini, bunun içinde bir kanun çıkartılması gerektiğini ifade etti.

Bu konuda söz alan İhsan Uncu, Muzaffer Bakbak, Hasan Karakaş kira şekline karşı çıkarak kira bedeli namı altında alınacak paranın yer bedeline mahsup edilmesini, önce kira sonra da yer bedeli alınmamasını istediler.

Bakan, sanayi yerlerinin kendilerine açık artırma yapılmadan verilebilmesi için bundan başka yol olmadığını, başka yollar bulunursa Valiliğe gerekçeli olarak yazı ile bildirmelerini istedi.

Söz alan bazıları, mülkiyet kanunun çıkacağından endişe duyduklarını ifade etmeleri üzerine Gaziantep Milletvekili ve ANAP Genel Sekreteri Mustafa Taşar: “Hiç endişeniz olmasın. Tüm Gaziantep milletvekilleri hepimiz birleşeceğiz ve kanunun çıkarılmasını sağlayacağız” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *