ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Başkan, istifaların mecliste konuşulmasına fırsat vermedi

Başkan, istifaların mecliste konuşulmasına fırsat vermedi
YAYINLAMA: 03 Mart 2024 / 17.30
GÜNCELLEME: 03 Mart 2024 / 17.30

Belediyede kopan gürültü balon gibi söndü

Muhalefet işi kurcaladı ise de başarılı olamadı, ancak istifacılardan bazıları birbirini kalleşlikle ve döneklik ile suçladı.

Günlerden beri partileri, belediyeyi ve geniş bir çevreyi meşgul edip gürültülere neden olarak ortalığı karıştıran belediye meclisinin ANAP’lı üyelerinin istifaları, belediye meclisinin dünkü oturumunda balon gibi söndü, sessizliğe gömüldü.

İstifacı üyeler meclis oturumundan önce çeşitli yerlerde kendi aralarında özel toplantılar yaptılar. Belediye başkanının maaşını yarıya indirmeyi görüştüler. İstifaları geri almayıp yeni görevlilerin getirilmesini ve seçim yapılmasını kararlaştırdılar. Daha sonra belediyede grup toplantısı yaptılar. Ancak grup toplantısında bu konuların hiçbiri görüşülmedi. Çünkü grup toplantısının yapıldığı saat 13:00’e kadar üyeler çeşitli kanallardan baskı altına alınmış, konunun meclis gündemine bir kararla gelmesi önlenmişti. Ancak istifacılar başka bir yöntem seçerek muhalefeti kullandılar konunun mecliste görüşülmesini sağladılar.

Nitekim SODEP’ten Şevket Demircioğlu, söz alarak istifalara değindi, istifa edenlerle istifa nedenlerinin açıklanmasını istedi.

Başkan Arpacıoğlu istifa eden 7 meclis üyesinin adlarını okuduktan sonra: “Gündemimizde imar konuları var. İstifa konusu araştırılıp bazı yönlerinin incelendikten sonra görüşülmesi gereken bir konudur. Ben uygun bir zamanda bu konuyu meclis gündemine getireceğim” dedi.

SODEP’li üye her ne kadar gündeme alınarak görüşülmesini istedi ise de başkan söylediğinden şaşmadı. İstifa eden ANAP’lı üyelerden ise hiçbir ses çıkmadı.

Günlerden beri ortalığı karıştıran istifacılar, yerlerinde sus pus oturup seslerini çıkarmadılar ve bundan sonra da imar konusunun görüşülmesine devam edildi.

Oturum bittikten sonra merdivenden inilirken istifacıların birbirlerini kalleşlik ve döneklik ile suçladıkları işitildi.

Belediyeden ayrıldıktan sonra üyeler doğru ANAP il binasına gidip daha önce kararlaştırılan toplantıya katıldılar.

Toplantıda İl Başkanı Nazmi Başel ile İlçe Başkanı Cahit Ünverdi vardı, yönetim kurulu üyeleri yoktu.

Meclis üyelerinin Belediye Başkanı ile olan anlaşmazlıkları ortaya atıldı tespitler yapıldı. Bu arada İl Başkanı Nazmi Başel’de ithamlara uğradı. Ancak Nazmi Başel belediyedeki uygulamalarla bir ilgisi olmadığını başkanın işlerine karışmadığını iddia etti, bu konuda başkanla görüşeceğini bildirdi. Bunun üzerine herkesin kafasında bir soru belirdi: “Belediye Başkanı il başkanı ile iş birliği içinde değilse, onun dümen suyunda gitmiyorsa, kimlerle çalışıyor, kimden akıl alıyor, kime hizmet ediyor, amacı ne?...”

Şimdi bu soruların cevabı aranıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *