ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Belediye başkanının iktidar partisinden seçilmesinde fayda var”

“Belediye başkanının iktidar partisinden seçilmesinde fayda var”
YAYINLAMA: 26 Mayıs 2023 / 12.48
GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2023 / 13.09
Taşar, belediye başkanı başka partiden olursa yardım yapar mısınız sorusuna: “Gönüllü gönülsüz yaparız” dedi. Gaziantep’e sevk edilmek üzere 320 ton çay Mersin limanına çıktı.

Anavatan Partisi, dün tertiplediği bir toplantı ile mahalli seçimler propaganda dönemine girdiğini açıkladı. Toplantıda, il, ilçe teşkilatları ile belediye başkan, meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri adayları ve Anavatan Partisi Genel Sekreteri Mustafa Taşar, milletvekili Ata Aksu’da bulundular.

Genel sekreter Mustafa Taşar yaptığı konuşmada mahalli seçimlerin propaganda dönemine girdiklerini, seçim propagandasında bir yenilik olarak şehrin sorunlarını yerinde tespit eden bir video çekimi yaptıklarını bildirdi ve çekilen video – bant TV ekranından verildi.

Çekimde Başbakan Turgut Özal ile Genel Sekreter Mustafa Taşar’ın konuşmaları yer aldıktan sonra İl Başkanı Nazmi Başel’in Gaziantep’le ilgili bölümünün sunuş konuşması yer alıyordu. Bundan sonra şehrin yol, su, kanalizasyon, konut, gecekondu sorunlarını görüntüleyen bölümler görüldü. Bu bölümlerde belediye başkan adayı Ömer Arpacıoğlu halkla konuşuyor, ihtiyaç ve isteklerini tespit ediyordu. Ekranda susuz mahalleler, bozuk kanalizasyonlar, çamurlu yollar, kötü manzaralı gecekondular, imara aykırı yapılar güzel bir mizansenle görüntüye alınmıştı.

Mustafa Taşar Videobant’ın seyredilmesinden sonra şöyle konuştu: “Sanırım sizler de şehrin bu kadar sorunu olduğunu şimdi gördünüz. Bu sorunları halledip halkımızı rahat bir düzeye çıkarmaya çalışacağız. Bildiğiniz gibi Gaziantepliler olarak hükümet ağırlıklıyız. Bunun için kentimize çok faydalı olacak durumdayız. Sık sık Gaziantep’e gelip sorunları yerinde tespit ediyoruz. Sonra da Ankara’da çarelerini arıyoruz. Dikkat ederseniz birimiz gidip birimiz geliyoruz ve bu böyle devam edecektir.

KÜSGET için dört buçuk milyar kredi geldi ve hemen kullanılmaya başlandı. Bölgemize büyük yarar sağlayacak Hancağız barajının yapımı gerçekleşti.

51 kilometrelik şehir içi ve dışı olmak üzere karayolları tarafından yapılacak yol programı içinde Gaziantep’te var. Bu programa sadece 16 ilin alındığını ve Gaziantep’in bu 16 il arasında bulunduğunu belirtmek isterim.

Şehirde bir süreden beri çay bulunmuyordu. Bunu da hemen ele aldık. Şu anda 320 ton çay, Mersin limanında Gaziantep’e sevk edilmek üzere bekliyor ve kamyonlar taşımaya başladı.

Aldığımız tedbirlerle pasaport kuyruğu ortadan kalktı. Böylelikle her sorunun üzerine eğilip halline çalışıyoruz”

Bir soruyu Taşar şöyle cevaplandırdı: “Belediye işçilerinin kanunlar dahilinde tahakkuk eden paraları elbette ödenir. Başka hak iddialarına şimdilik bir şey diyemeyiz. Çünkü bu, bir inceleme işidir. Adayımız başkan seçilirse elbette bunların üstüne eğilecektir. Başkan adayımız sorunların altından kalkabilecek güçtedir”

Gazetemiz kurucusu Osman Tuzcu, Taşar’a: “Adayınız vatandaşa çok şey vaat ediyor. Bunlar çok büyük paralar, destek ve yardım ister. Sayın Arpacıoğlu başkan seçilirse bu imkanları temin edebilecek misiniz?” diye sordu.

Taşar bu soruya: “Elbette sağlayacağız. Vaat ettiklerimizi yerine getiririz” dedi.

Bir başka gazeteci de: “Ya adayınız seçilmez de başka bir partinin adayı seçilirse ona da aynı imkanları sağlayacak mısınız?” sorusu üzerine Mustafa Taşar şöyle cevap verdi: “Acı biraz gönüllü gönülsüz olur…”

Taşar daha sonra mahalli bir gazetede çıkan habere değinerek bu haberin doğru olmadığını, basının haber kaynağı konusunda titiz davranması gerektiğini, bu konularda kendileri ile işbirliği yapılmasını basın mensuplarından rica etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *