ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye başkanının maaşının indirilmesi konusunda halk ne diyor?

Belediye başkanının maaşının indirilmesi konusunda halk ne diyor?
YAYINLAMA: 20 Mart 2024 / 14.42
GÜNCELLEME: 20 Mart 2024 / 14.42

Oktay Kutlar (tüccar): “Meclisin kararına saygı gösterilmeli”

Necdet Eralp (tüccar): “Belediye paralı hizmet yeri değildir”

Hüsamettin Gören (tüccar): “Bu tepki seçmene karşı saygısızlıktır”

Aycan Özkaya (ev hanımı): “Maaşın düşürülmesi iyi oldu, 110 bin lira bile fazla”

Erol Genç (muhasebeci): “Maaşın düşürülmesi çok kötü, istifa etmesi gerek”

 

Dün yayınlanan sayımızda Belediye Başkanı Ömer Arpacıoğlu’nun maaşının 350 bin liradan 110 bin liraya düşürülmesi konusunda eski belediye başkanlarının görüşlerini vermiştik. Bugün de aynı konuda vatandaşın neler düşündüğünü veriyoruz.

Belediye başkanının maaşının indirilmesine halk ne diyor?

Oktay Kutlar (tüccar): Belediye meclisi başkanın maaşını yükseltip indirmeye yetkilidir. Meclis değişik görüş açısından bunu yapmıştır. Sayın Belediye Başkanı karara saygı duyup parasal düşünceye kapılmadan görevine devam etmelidir.

Necdet Eralp (tüccar): Meclisin kararına saygı duyulmalıdır. Belediye Başkanlığı maddi değer karşılığı bir hizmet yeri değildir. Konuya bu açıdan bakmak gerekir. Başkan bey bu makama seçimle gelmiştir. Görevine şevkle devam etmelidir.

Hüsamettin Gören (tüccar): Seçimle göreve getirilmiş bir belediye başkanının icraatını beğenmeyenlerin tepkisinin, maaş indirimi tutumuna dönüştürülmesi her şeyden önce seçmenine karşı saygısızlıktır.

Aycan Özkaya (ev hanımı): Maaşın düşürülmesi iyi oldu. Çünkü çok fazla idi. Başkan ilk sıralar maaşın yükseltilmesine karşı çıkmalıydı. O maaşa ihtiyacı mı var. 3 katlı evi var lojmanda oturuyor. Birçok ihtiyaçları da belediyece karşılanıyor. 110 bin lira bile fazla. Bunun üstünü halkın ihtiyacı için karşılasınlar.

Erol Genç (muhasebeci): Maaşın düşürülmesi çok kötü bir olay. Başkanın istifa etmesi gerekir. Bence onur kırıcı bir durum. Başkan vatandaşın yüzüne nasıl bakacak.

Kemal Töze (esnaf): Parti içi çekişmelerin bir yansıması bu olay. Parti içindeki sorunların konuşularak görüşülmesi ve çözülmesi, meclise bu şekilde yansımaması gerekirdi. Ücret fazla ise meclis baştan arttırmasaydı. Başkanla anlaşamayan grup maaşı düşürerek intikam almaya kalktı. Çok yanlış ve kötü uygulama bunlar. Vatandaşın sorunları ile ulaşacaklarına kendi çıkarlarının peşinde koşuyorlar.

Mehmet Karaca (kırtasiyeci): Maaş düşürülse bile başkan göreve devam etmeli. İstifa ederse yalnız para için çalıştığı ortaya çıkar. Bu maaş hatta daha düşük maaş da olabilir. Önemli olan vatandaşa hizmettir.

Mustafa Çağdaş (esnaf): Maaş önce anormal derecede yükseltildi. Sonra da 360 binden 110 bine düşürüldü. Bu da anormal bir düşüş oldu. Başkanın amacı halka hizmet ise maaşının düşürülmesi ile ilgili itirazı çok ters bir davranış. Başkandan bunu beklemezdim.

Rıza Güven (nohut dürümcüsü): Maaşın düşürülmesinden vallahi haberim yok. Büyüklerimiz iyi yaşamak isterler. Başa gelenler de devir benim devrim der.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *