ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediye bütçesi 4 milyar 441 milyonla bağlandı

Belediye bütçesi 4 milyar 441 milyonla bağlandı
YAYINLAMA: 20 Şubat 2024 / 15.32
GÜNCELLEME: 20 Şubat 2024 / 15.55

Belediye Temizlik kadrosunda 482 işçi gözüküyor ama 135 işçi çalışıyor

SODEP sözcüsü: “Şehrimizde insanların yüzde 80’i gecekondularda oturuyor…

Belediye Meclisi’nin 6. oturumu Belediye Başkanı Ömer Arpacıoğlu başkanlığında yapıldı. Bütçe üzerinde yapılan eleştirilerden sonra 1985 belediye bütçesi 4 milyar 441 milyon 364 bin 030 lira olarak bağlandı. Başkanlık tarafından komisyona 5 milyar 44 milyon 073 bin 836 lira olarak teklif edilen belediye bütçesinde komisyon bazı kısıtlamalar yaptı.

Bütçe görüşmelerinde ilk sözü SODEP sözcüsü Hasan Doğan aldı, şunları söyledi: “Şehrimizde insanların yüzde 80’i gecekondularda oturuyor. Belediye gecekondu önleme bölgelerinde hiçbir şey yapmadı”

SODEP’ten İbrahim Özdemir ise: “İktidar ve muhalefetin amacı halka hizmettir. Ahenkli bir şekilde birlikte hizmet vermeliyiz.

Et fiyatları başını almış gidiyor. Bunun için toptan et satıcılarına değil, canlı hayvan satışlarına narh verilmelidir. 5 milyar civarındaki bütçenin cari harcamalar bölümüne 3 milyar 200 milyon lira ayrılmış. Bu şehrin yol, kanalizasyon, asfalt hizmetlerine ihtiyacı var. Yatırım harcamalarına daha çok ödenek ayrılmalıydı. Bütçenin yüzde 30’undan fazlası cari harcamalara ayrılamaz. Gecekondu önleme bölgelerinde hiçbir faaliyet görülmedi. İmar affı çalışmaları da yetersiz. 40 bin gecekondudan sadece 16 bini başvurmuştur. Temizlik Müdürlüğü kadrosunda 482 işçi görülüyor. Bunun 135’i bu bölümde çalışıyor. Diğerleri de hizmet yerlerinde çalıştırılmalıdır. 1 milyar 948 milyon lira olarak ayrılan yatırım harcamalarıyla neler yapacağı açıklanmamıştır”

ANAP Sözcüsü Ömer Asım Özsöyler: “Komisyonumuz bütçeyi geçen yılların doneleri ile birlikte bölümleri teker teker inceleyerek hazırladı. Şehrimize faydalı olacağı kanaatindeyiz”

ANAP’lı Yaşar Erkent’de: “Yatırımlara memur ve işçi aylıklarından ne kadarını keserek yatırmamızı öneriyorsunuz? İçişleri Bakanlığından bütçe kabul edildikten sonra yüzde 30’u geçtiği için izin alınarak çalışılacaktır. Şu kısa dönemde 35 kilometre asfalt yol yaptık. Cumhuriyet caddesini açtık. Eleştirileri insaf ile yapalım. Gecekondu gündemimizde halletmeye çalışıyoruz. Bakanlık ile işbirliği içindeyiz.

Muhalefet sözcüleri bütçeyi eleştirirken hükümetin icraatını da birlikte eleştiriyorlar. Burada siyaset yapılamaz. Siyaset arenası değildir. Gaziantep'e hizmet yeridir”

Yapılan oylama sonunda 1985 belediye bütçesi, oturuma katılan tüm üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *