ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Belediyeye 435 milyon devlet yardımı yapıldı

Belediyeye 435 milyon devlet yardımı yapıldı
YAYINLAMA: 10 Mart 2024 / 13.22
GÜNCELLEME: 10 Mart 2024 / 13.22

Mustafa Taşar’ın gayretleriyle

Belediyeye 435 milyon devlet yardımı yapıldı

Yatırımın 50 milyonu nakit, 385 milyonu devlet tahvili

Gaziantep Belediyesine bu yıl ilk olarak 435 milyon lira devlet yardımı yapıldı. Yardımın gerçekleşmesinde ANAP Genel Sekreteri Mustafa Taşar’ın büyük katkısı oldu. Gaziantep Belediyesi’ne yapılan devlet yardımı İzmir Belediyesi’ne yapılan yardımla aynı.

Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız Belediye Başkanı Ömer Arpacıoğlu şunları söyledi: “Gaziantep Belediyesine ilk olarak bu kadar büyük bir devlet yardımı yapıldı. Yapılan 435 milyon yardımın 50 milyonu nakit, 385 milyonu da devlet tahvilidir. Tahvili derhal nakde çevirebiliriz. Yalnız Ocak ayında 30 milyon lira faizini alacağız. Bunun için sürenin dolmasını bekleyeceğiz. Aldığımız yardım İzmir Belediyesine yapılan devlet yardımıyla aynıdır.

Geçen yıllarda Gaziantep Belediyesine verilmesi gereken devlet yardımları gerçekleşmemiştir. Geçen yıl sadece 5 milyon lira devlet yardımı alınmıştır.

Yapılan devlet yardımıyla işçilerimizin maaşı zamanında ödenmiştir. Elimize geçen 435 milyon lirayla halka hizmet verecek olan yatırımlarımızı güçlük çekmeden gerçekleştireceğiz. 385 milyon liralık devlet tahvilinin faizini Ocak’ta aldıktan sonra nakite çevireceğiz”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *