ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Bu kafa ile bu fabrika idare edilemez…”

“Bu kafa ile bu fabrika idare edilemez…”
YAYINLAMA: 15 Şubat 2024 / 18.27
GÜNCELLEME: 15 Şubat 2024 / 18.40

286 işçinin çalıştığı Ülfet fabrikaları kiraya verilecek. Ülfet yöneticileri kâr zarar hesaplarını çıkaramadı.

Ticaret ve Sanayi Bakanı Cahit Aral dün Nizip’teki Ülfet fabrikalarında incelemeler yaparak sorunu çözümledi. Edinilen bilgilere göre Ülfet bir yıldan beri üretim yapmıyor. 6 aydan beri de işçilere aylık verilemiyor.

İlgililer Ülfet’in 1 milyar 950 milyon lira borcu bulunduğunu, bunun 950 milyonunun banka faizi olduğunu söyledi. Ticaret ve Sanayi Bakanı Cahit Aral, Ülfet yöneticilerinden fabrikaların durumunu öğrenmek istedi. Ülfet yöneticileri fabrikaların kâr ve zarar hesaplarını çıkaramadı, baştan atma rakamlar verdi. Bunun üzerine Bakan Aral “Sizler nasıl insanlarsınız, alıştığınız iş yerinin durumunu kim bilecek. Sizden aldığım atma rakamlarla hükümete ne götürebilirim” daha sonra Bakan Aral hesapları bizzat kendisi yaptı.

Ülfet’teki şarap, un, şişeleme, sabun, üzüm balı gibi birçok değerli fabrikalar kombinesinin bulunması üzerine burasının kiraya verilmesi için Bakan Aral Maliye Bakanı Vural Arıkan ve Başbakanla görüşerek onaylarını aldı.  Bu suretle Ülfet fabrikalarının da işlerlik kazanması sağlandı.

Ülfet’te çalışanların yarısına yakınının memur olması da Bakan Aral’ı öfkelendirdi. Kadro şişkinliklerinin fabrikayı bu hale getirdiğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *