ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Çay neden bulunmuyor?

Çay neden bulunmuyor?
YAYINLAMA: 25 Mayıs 2023 / 14.56
GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2023 / 14.57
Bir çaycı: “Çay bulamazsam aç kalırım” diyor

Tekel ilgilileri de depolarda çay olmadığını söyledi. Şehirde çay bulunmuyor. Neden bulunmuyor? Söylentilere göre seçim dolayısıyla bulunmuyormuş

Bir çaycı ile konuştuk. İşte söyledikleri: “Çay benim ekmek kapım. Çay satamayınca  çoluk çocuk aç kalırız. Gaziantep'te hiçbir bayide çay bulamadım. Maraş'a gittim, Elbistan’a gittim. 1.500 TL para harcadım. Oradan da alamadım. Doğruluk derecesini bilmiyorum ama, seçim dalgası yüzünden bu darlık çekiliyor. İşte çay bile bulunmuyor diyebilmek için bayilerde çay yokmuş. Söylenenler böyle”

İlgililerin dikkatini çekiyoruz.

Konuyla ilgili olarak Tekel Başmüdürü Nedim Norgaz ile görüştük, şunları söyledi: “Çayın bulunup bulunmaması sorunu direkman çaykuru ilgilendiren bir sorun. Bize ne kadar çay gönderirlerse onu dağıtırız. 400 ton çay istedik. Bize 175 ton çay gönderdiler. Maraş ve Urfa dahil 18 yere çay dağıtıyoruz. Önümüzdeki hafta 300 ton çay gelecek. İhtiyaç sahiplerine yeteri kadar dağıtacağız.Şu da bir gerçek ki depolarımızda çay yok. Bayilere istedikleri kadar çay veremiyoruz”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *