ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

‘Çocuklarımızı çamurdan kurtarınız’

‘Çocuklarımızı çamurdan kurtarınız’
YAYINLAMA: 15 Temmuz 2024 / 12.30
GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2024 / 12.30

Anneler babalar haykırıyor

‘Çocuklarımızı çamurdan kurtarınız’

Şehrin pisliği yetmezmiş gibi, bir de PTT kanallarının çabuk kapatılmaması yolları çamur deryası haline getirdi. Yaz aylarında yapılmayan kazıların kış günleri yapılmasına belediyenin nasıl müsaade ettiği soruluyor.

Gazetemize devamlı şikayetler getiren yurttaşlar, PTT kanallarını kazdıran müteahhitten illallah diyorlar. Müteahhide bir şey yapamayan PTT Gaziantep Bölge Müdürlüğü yetkililerine de “Söyleyecek söz bulamıyoruz, inşallah ıslah olur, görevlerinin şuuruna varırlar” diyorlar.

Kenan Evren ortaokulu çevresinde oturan veliler PTT kanalları için kazılan yerlerin toprağının asfalt yola döküldüğünü, bu yüzden de yolların diz boyu çamur olduğunu, okula gidip gelen çocukların dizlerine kadar balçığa saplandıklarını söylüyorlar.

Gazetemizi arayan bir okurumuz telefonda şunları söyledi: “PTT için kanal eştiren müteahhit işi çok yavaş tutuyor. Kanal eşen ameleler de yasak savma kabilinden oyalanıyorlar. Kesinlikle iş yapmıyorlar. Bu gidişle şehrimizde kanal eşme işi on yılda bitmez. Şehir de çamurdan, pislikten kurtulamaz. Şehri çamur deryası haline getiren PTT ve müteahhidi hakkında Belediye yasal bir şey yapamaz mı?”

Okurumuz eve çamurlu ayakkabılarla girmekten bıktığını söyleyerek “Hakkı Cankat sokakta oturuyorum. Evde her gün çamaşır yıkanıyor. Kadınlarımız evde perişan, çocuklarımız çamur deryası yollarda perişan. Çocuklarımızı çamura bata çıka okula gitmekten kurtarın. Bu tür çalışmalar yazın yağışsız zamanlarda yapılır. Böyle çalışmış olsalardı şimdi o güzelim asfalt yollar çamurlarla kaplanamazdı. Hele hele kazılan toprağın asfalt yol üzerine dökülmesine aklım hiç yatmıyor. Bu zihniyet başka bir zihniyete benziyor. PTT'nin ve Belediyenin gözünü açması, olayın üzerine dikkatle gitmesi gerekir, inşallah suya çizgi çizilmemiş olur” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *