ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Daimi Encümen Üyeleri istifa etti

Daimi Encümen Üyeleri istifa etti
YAYINLAMA: 27 Şubat 2024 / 17.39
GÜNCELLEME: 27 Şubat 2024 / 17.39

Belediyede neler oluyor?

 

Gereççi, Erkent ve Asım Özsöyler Daimi Encümen Üyeliklerinden istifa ettiklerini, Belediye Meclisi üyeliklerinin devam ettiğini belirttiler. İstifa edenler bu hareketin Belediye Başkanı ile ANAP il başkanına karşı olduğunu söylediler.

ANAP’ta parti içi çekişmeler, belediyeye de sıçrayarak birçok istifalara yol açtı.

Belediye Daimi Encümen üyeleri ile bazı komisyonların üyeleri görevlerinden istifa ettiler. Öğrenildiğine göre Daimi Encümen üyeleri Yaşar erkent, Kamil Gereççi, Asım Özsöyler, Meclis Katip Üyeleri Durdu Yetkinşekerci, Mehmet Pakhuylu, İmar Komisyonu Başkanı Hakkı Tataroğlu, Başkan Vekili Coşkun Ünverdi, Belediye Başkan Vekili Metin Özkarslı ile Başkan Yardımcısı İbrahim Akalın görevlerinden istifaen ayrıldılar.

İstifalardan sonra ortaya çıkan söylentilere ve görüştüğümüz bazı partililere göre istifalar Belediye Başkanı Arpacıoğlu’nun olumsuz tutumlarına ve il başkanı Nazmi Başel ile olan işbirliğine karşıdır.

Söylendiğine göre Başkan Arpacıoğlu Daimi Encümen üyeleri ile öteki komisyon üyelerinin, başkanvekilinin ve başkan yardımcılarının görüş ve tavsiyelerine uymamakta, kendi bildiğine göre hareket etmektedir. Bu yüzden belediyedeki işler normal seyrinde yürümeyerek aksamaktadır.

Konuştuğumuz bir partili: “Başkan bey bir süreden beri il başkanının dümen suyunda seyretmekte, hem parti içinde hem de belediyede huzursuzluğa neden olmaktadır. Encümen üyeleri ve öteki görevli arkadaşlarımız kendisini zaman zaman uyardılar. Ancak işe yaramadı. Belediyede işler aksadı. Başkan bey kendi mesai arkadaşları yerine belediye dışında, özel yerlerde ve ilgisi olmayan kişilerle konuşup kararlar almaya ve uygulamaya başladı. Bunun sonu da bu durumu meydana geçirdi. Böyle olmasını arzu etmezdik. İnşallah düzelir”

Bir başka partili de: “Belediye parasızlıktan kıvranıyor. Başkan bey birkaç defa Ankara’ya gidip geldi, eli boş döndü. Son olarak bazı arkadaşların girişimleri ile 50 milyon lira bir para alınabildi. Bu da hiçbir yaraya merhem olmaz. Başkan bey şimdiye kadar Ankara ile iyi bir diyalog kuramadığından para işleri çıkmaza girdi” şeklinde konuştu.

İstifaların arkasının geleceği, sorunun gittikçe çıkmaza girebileceği de söyleniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *