ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Daire satışlarında görülmedik işler oluyor

Daire satışlarında görülmedik işler oluyor
YAYINLAMA: 06 Şubat 2024 / 19.04
GÜNCELLEME: 06 Şubat 2024 / 19.04

Apartmanlarda oturanlar için sorunlar gittikçe artıyor

Bir müteahhit yapıp sattığı apartmanın kalorifer dairesini yeniden satışa çıkardı. Başka bir müteahhit de kalorifersiz daireler için verdiği odunluğa ayrı para istemeye başladı.

Apartman yaparak daire satan müteahhitlerden son zamanlarda yakınmalar arttı. Daire alanların kimi, işin başında müteahhide inanarak mukavele yapmıyor. Kimi de yaptığı halde müteahhidin çeşitli bahaneleri ile karşılaşıyor, bunlardan da yine çeşitli ihtilaflar çıkıyor. Zarara uğrayan da yine daireyi alan oluyor. Müteahhitlerle olan ihtilaflar da ilginç, örneğin; bir müteahhit apartmanı yapıyor, dairelerin tümünü de satıyor. Yapılan apartman kaloriferli. Daire sahipleri dairelerine yerleştikten sonra müteahhit ilave bir para olarak kalorifer dairesinin bedelini istiyor. Yani kalorifer dairesinin kat maliklerine verilip kaloriferin çalıştırılması için ayrı bir mülk bedeli istiyor. Oysa projede kalorifer dairesi var, kalorifer tesisatı yapılmış, motorlar, brolürler yerlerine yerleştirilmiş. Her şeyde önce tabii olarak apartman kaloriferi olduğuna göre kalorifer dairesi de tesisatın, eklentilerin, yapının bir parçası, bir tamamlayıcısı. Buna rağmen müteahhit kalorifer dairesini ayrı bir yer tutuyor ve ayrı bir mülkiyet bedeli istiyor.

Başka bir müteahhit yine daireyi satıyor. Apartman kalorifersiz. Satış yapılırken bir de odunluk veriliyor. Sonra da müteahhit odunluğun ayrı parasını istiyor.

Bir başka müteahhit de bodrum katındaki ortak kullanım alanları ile sığınağı kaldırıyor ya da projedeki durumu değiştirip kendi yararına çeviriyor. Bina bitip iskan izni alınmasında proje üzerinden kontrol yapılıyor. Ancak bu kontrollerde de usulsüzlüklere iyi bakılmıyor. Hatta göz yumulduğu da iddia ediliyor.

Bunlara bakınca daire alanların müteahhitlere baştan inceden inceye konuşmaları sonra da etraflı bir mukavele yapmaları gerekiyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *