ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Dayak hak edene atılır”

“Dayak hak edene atılır”
YAYINLAMA: 24 Temmuz 2024 / 17.40
GÜNCELLEME: 24 Temmuz 2024 / 17.40

Politik yöneticilerimizi tanımak ister misiniz?

 “Muhalefete 5 oy çıkmış... Demek ki karşı liste olsa 5 oy alacaktı”

Nurgül BALCIOĞLU

Melih Akcura 1937 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk ve orta tahsilini Gaziantep'te tamamlayan Akcura, 1962 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, mimarlık bölümünü bitirdi. Gaziantep’e dönerek, DDY'nda çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra, Gaziantep belediyesinde imar müdürlüğü yaptı. Güneydoğunun ilk yatırımlarında müşavir ve mühendis olarak görev yapan Akcura, şu anda serbest mühendis olarak çalışıyor. Akcura evli ve 3 çocuk babası.

Soru: Anavatan Partisi Gaziantep teşkilatı içinde Tasarcılar ve Bakancılar diye iki guruptan söz ediliyor. Siz hangi gurupta yer alıyorsunuz?

Cevap: Anavatan Partisinde bir hizmet yarışı vardır. Bakancılar ve Taşarcılar diye bir şey yoktur. Bakan, bizim bakanımızdır, üstelik benim sınıf arkadaşımdır.

Soru: Belediye başkanı seçileli bir yıl oldu. Bu süre içerisinde Gaziantep belediyesinin belediyecilik hizmetleri yönünden, şehre tam hizmet ettiği kanısında mısınız? Değilseniz, bir parti idarecisi olarak ne yapmak istiyorsunuz?

Cevap: Belediye hizmetleri öyle bir veya 10 yılda çözülecek meseleler değildir. Belediyecilikte propaganda için hizmet var, kenar semtlerdeki halka hizmet götürmek var. Her yeri bırakıp Maarif kavşağıyla uğraşırsınız, herkes hizmet veriyorsunuz sanır. Belediye yatırımlarının önemli kısmı altyapı yatırımlarıdır. Bunu da kimse görmez. Belediye hizmetleri planlı ve koordineli bir çalışmayı gerektirir. Belediyenin yeterli bir programı vardır. Bir Antepli olarak biz hizmetleri görüyoruz. Vatandaşlarımızda göreceklerdir. Bizde bu konuda elimizden gelen yardımı yapacağız.

Soru: Belediye Başkanı Arpacıoğlu'nun İşçi ve memurları dövmesini onlara ağız dolusu küfretmesini nasıl karşılıyorsunuz?

Cevap: Ben böyle bir şeye inanmıyorum. Ben de şantiyede işçiye şaka mahiyetinde vururdum. Ama bunu bazıları ters değerlendirir. Eğer belediye başkanı birine böyle bir şey yapmışsa, adli makamlara başvursun. Başvurmuyorsa demek ki hak etmiştir. Bu gibi yerlerde iş isteyenler genellikle gününü gün etmeye çalışan insanlardır. Denetimi de istismar ederler.

Soru: İl kongresinde tek listeyle seçildiniz. Yani karşınızda rakip yoktu. Oysa merkez ilçe kongresi iki liste olduğu için çekişmeli olmuştu. Siz hangi seçimi daha çok benimsiyorsunuz?

Cevap: Tek listeyle çıkmak bir birlik ve beraberlik sembolüdür. Muhalif olan 5 kişi çıkmış. Demek ki karşı liste çıksa 5 oy alırdı.

Soru: Beğendiğiniz yerli ve yabancı yazar ve şairler kimlerdir?

Cevap: Eflatun, Reşat Nuri Güntekin, Mehmet Akif Ersoy ve Yahya Kemal Beyatlı'yı beğenirim.

Soru: Tarihte en beğendiğiniz kişiliği söyler misiniz?

Cevap: Tarihte en beğendiğim kişilikler Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman’dır.

Soru: En büyük tarihsel başarı sizce hangileridir?

 Cevap: En büyük tarihsel başarılar devlet kurmaktaki üstünlüğümüz ve İstiklal Savaşımızdır.

 Soru: En beğendiğiniz karakter özellikleri nelerdir?

Cevap: Dürüstlük, çalışkanlık ve fazilet sahibi olmak.

 Soru: Nerede yaşamak isterdiniz?

Cevap: Gaziantep'te

Soru: Kimin yerinde olmak isterdiniz?

Cevap: Kendi kendimin yerinde.

Soru: Sizce en büyük erdem nedir?

Cevap: Dürüstlük, çalışkanlık, ön yargılı olmamak.

Soru: Hangi hataları bağışlarsınız?

Cevap: Farkına varmadan yapılmışsa her türlü hatayı bağışlayabilirim.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *