ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Devlet otoritesi zayıflayınca kaçakçılık artıyor”

“Devlet otoritesi zayıflayınca kaçakçılık artıyor”
YAYINLAMA: 22 Eylül 2024 / 18.09
GÜNCELLEME: 22 Eylül 2024 / 18.09

Bölge valileri toplantısı Bakan Akbulut başkanlığında başladı

 “Atatürk İnkılapları doğrultusunda hukuk düzenini korumaya kararlıyız”

Bölge valileri toplantısı dün saat 14 de Ticaret ve Sanayi Odası salonunda, içişleri Bakanı Yıldırım Akbulut Başkanlığında yapıldı. Toplantı dolayısıyla şehrimizde toplanan 13 vali, içişleri Bakanlığı Müsteşarı ve dört genel müdür sabah saat 9.30 da Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Toplantının açış konuşmasını yapan Gaziantep valisi özetle şunları söyledi: «Büyük Atatürk'ün Türk'üm diyenlere örnek gösterdiği ve yine Atatürk'ün arzuları doğrultusunda TBMM ce Gazilik unvanı verilmiştir. Bu şehre hükümetin aldığı bir seri tedbirler, sınır ticareti ile ilgili düzen İçmelerle bölgede kaçakçılık kalkmıştır.»

İçişleri Bakanı Yıldırım Akbulut ise: «Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bölücü çetelerin köklerinin kazınamadığı son olaylarla anlaşılmıştır. Birlik ve beraberliğimizi parçalamaya matuf faaliyetlere asla müsaade edilmeyecek, yurt dışında eğitim görerek gelen vatan hainlerinin başı ezilecektir. Suçlular kısa zamanda yakalanıp adalet önüne çıkarılacaktır.

Herkes sunu bilmelidir ki, Cumhuriyet Hükümeti Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusun da görevini yerine getirirken hukuk düzenini korumaya kararlıdır. Kaçakçılığı bazı sermayedarlar adına yapanlar, Türk Devletine yönelik sinsi planların farkında değildir. Sınır ticaretine imkan verilerek kaçakçılığın önü alınacaktır. Devlet otoritesinin zayıfladığı, demokrasimizin yozlaştığı, denetimin azaldığı dönemlerde Kaçakçılık artmaktadır. Nerede vali ve kaymakamlar nüfus hizmetleriyle yakından ilgilenmişse hizmetler iyiye gitmiştir.»

Daha sonra bölge valileri Güneydoğu Anadolu bölgesindeki asayiş sorunları üzerinde çalışmaya başladı. Bu gün de Bakanlık hizmetleriyle ilgili konularda çalışmalar yapılacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *