ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Elektrik parası ödemeyenler çok büyük faiz verecekler

Elektrik parası ödemeyenler çok büyük faiz verecekler
YAYINLAMA: 26 Şubat 2024 / 17.10
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2024 / 17.10

Tebliğ tarihinden itibaren ilk 15 günde yüzde 20, takip eden her 15 gün için yüzde 4 faiz tahakkuk ediyor. Bu karara göre elektrik parasını bir ay geç verenler aylık yüzde 24 faiz ödeyecek.

TEK (Türkiye Elektrik Kurumu) evlerde, dükkanlarda ve iş yerlerinde sarfedilen elektrik cereyan paraları için yeni bir uygulama getirdi.

Bu yeni uygulamaya göre elektrik borcunuz size tebliğ edildikten sonra 15 gün içinde öderseniz faiz alınmayacak, 15 günden sonra birinci 15 gün için yüzde 20 faiz vereceksiniz. Yine ödemezseniz her 15 gün için yüzde 4 faiz eklenecek. Böylece gününde ödenmeyen elektrik borcunun üstüne yüzde 150 oranın da faiz biniyor.

Borcunuzu faiziyle birlikte bir ay içinde ödemediğiniz takdirde elektriğiniz kesilecek. Tabii yeniden açılması için hem borcunuzu faiziyle birlikte ödeyeceksiniz ayrıca kesme ve açma ücretini de vereceksiniz.

Basit ihmaller yüzünden elektriğinin kesilmemesi boş yere fazla para, faiz vermemek için elektrik makbuzları gelir gelmez derhal borcumuzu yatırmalıyız.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *