ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Emekliler için yeni bir kuyruk oluştu

Emekliler için yeni bir kuyruk oluştu
YAYINLAMA: 18 Eylül 2024 / 10.56
GÜNCELLEME: 18 Eylül 2024 / 10.56

Emekli maaşlarındaki kuyruk nasıl kalktı ise, Vergi iadelerindeki kuyruk da kalkmalı

Emeklilerin çilesi bitmiyor. Aybaşında Ziraat Bankasından emekli maaşını fazla yorulmadan alan emekliler aynı uygulamanın vergi iadelerinde de yapılmasını, saatlerce kuyrukta beklemek istemediklerini belirtiyorlar. Gazetemize ulaşan bu şikayet üzerine yetkililerle görüştük. Çoğunluk yaşlı ve rahatsız olan bu kişilerin Ziraat Bankasının çeşitli şubelere dağıtılarak ödemelerin daha kolay yapılmasının mümkün olup - olmayacağını, ödemelerin geç yapılmasının gerekçelerini sorduk.

Banka yetkilileri şunları söylüyor.

«Emekli sandığından ve sigortadan gelen vergi iadelerini gösteren listeler geç geliyor. Vergi iadesi ödemesini yapmak, emekli maaşını ödemekten çok farklı bir olaydır. Maaş bir tek çekle ödenir. Vergi iadesinde tek, tek faturaları incelemek gereklidir. Kontrol etme, fiş kesme zaman alıyor. Bir ayda pek çok emekli birden başvurunca haliyle güçlük çekiliyor. 3 bin işçi emeklisi, 3 bin 500 memur emeklisi, 6 bin 500 de 65 yaş emeklisi var. Birde normal memurlarımızın ödemesi ve öğrenci kredileri girince sıkıntı artıyor.»

-Ödemelerin başka şubelerinizden yapılması mümkün değil mi?

«Buna biz karar veremeyiz. Emekli Sandığı ile Ziraat Bankası Genel Müdürlüklerinin karşılıklı anlaşması gerekir. Bizim şifahen söylememizin de bir yararı olamaz. Ancak emeklilere şunu Gazeteniz aracılığı ile duyurabiliriz. Tüm emekliler Emekli Sandığı Genel Müdürlüğüne başvurarak nakil dilekçesi vermeliler. Böylece başka bir şubemizden ödeme yapmak mümkün olacaktır. Merkez başka şubeye nakil için mutlaka emeklinin başvurusunu ister.

-Peki bu sizce çözüm olacak mıdır?

«Bu da pek çözüm olmaz. En çok başvuru olsa bile bin 500 kişi olur. Oysa biz 12 binden fazla emekliye ödeme yapıyoruz. Merkez bir ayarlama yapmalıdır.»

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *