ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

En kalitesiz ekmek şehrimizde çıkıyor

En kalitesiz ekmek şehrimizde çıkıyor
YAYINLAMA: 25 Mayıs 2023 / 14.55
GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2023 / 14.55
Unları Gaziantep’ten gittiği halde Güney ve Güneydoğu illerinde gayet güzel ve kaliteli ekmek yapılıyor… Gaziantep'te oturan halk “Biz neden bu kadar kalitesiz ekmek yiyoruz” diye soruyor

Şehrimizde kaliteli ekmek yapılmaması tüm Gazianteplilerin önemli sorunu. Zaman zaman ekmek sorununun temelden halli için yayınlar yaparak ilgililerin bu konudaki görüşlerini aldık, yayınladık.

Kaliteli ekmek yemekten dertli bir okurumuz işi icabı Güney ve Güneydoğu Anadolu illerini ve kasabalarını gezerken uğradığı her yerde ekmek konusunu kendince inceledi. Her ilden ve kasabadan ekmek örnekleri alarak şehrimize geldi. Erol Güneyligil adlı okurumuz örnek alıp getirdiği ekmeklerin tamamının ununun Gaziantep’ten gittiğini de tespit etti. Güneyligil Diyarbakır, Siirt, Mardin illeriyle Siverek, Bismil, Hilvan, Batman, Kurtalan, Viranşehir, Derik ve Hasankeyf kasabalarını gezerken ekmek örnekleri aldı. Kahke gibi çıkan ekmeklerin fiyatları ve gramajları da şöyle: Viranşehir’de 330 gram ekmek 20 lira, Siirt’te 450 gram francala 25 lira, Hasankeyf’te 550 gram francala 30 lira. Mardin’de 500 gram francala 30 lira, Derik’te 450 gram francala 25 lira, Bismil’de 420 gram francala 25 lira, Siverek’te 450 gram francala 20 lira.

En kalitesiz ekmek şehrimizde çıkıyor. Gaziantep’te oturan halk soruyor: “Biz neden bu kadar kalitesiz ekmek yiyoruz. Gaziantep’ten unlar bu yerlere gittiği halde kaliteli yapılıyor da bizlerinki neden hep hamur? Bunun elbette bir çaresi vardır” diyorlar.

Belediye yetkililerinin konuya ciddi olarak eğilmesi ve ekmek sorununa bir çözüm getirilmesi isteniyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *