ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Evlilikte mesut olmak neye bağlı?

Evlilikte mesut olmak neye bağlı?
YAYINLAMA: 26 Mart 2024 / 14.28
GÜNCELLEME: 26 Mart 2024 / 14.28

Devlet Hastanesi geleneksel balosu neşeli geçti

Baloda yılın öğretmeni ile 20 günlük ve 38 yıllık evli 2 çifte plaket verildi

Gaziantep Devlet Hastanesi yıllık geleneksel balosu cumartesi akşamı Şato restoranda verildi. 150 çiftin katıldığı baloda zengin bir program vardı. Türk müziğinin usta sanatçısı Sevim Tanürek, Hüsamettin Subaşı, Işıl Yücesoy, Murat Mert, Tugay Tokses ve şantör Sevil geceyi şenlendirdiler.

Hastane Baştabibi Bilgin Hürcan’ın bir konuşması ile açılan baloda yılın öğretmeni seçilen Türkan Zeyitçioğlu’na Vali Aksu bir plaket verdi. Daha sonradan baloda bulunan 20 günlük evli karı koca eczacı Naciye ve Orhan Kocaoğlu ile 38 yıllık evli gazetemiz kurucusu Osman Tuzcu ve eşi Mediha Tuzcu’ya plaket verildi.

38 yıllık evli Osman Tuzcu ile eşine soruldu:” Yeni evlilere ne tavsiye edersiniz” diye.

Osman Tuzcu yeni evlilere şu tavsiyede bulundu: Birincisi eşlerin birbirlerini çok sevmeleri… sevginin aile içindeki problemleri çözmede büyük yardımcı olacağını, ayrıca çok sevişen çiftlerin çocuklarının da güzel olacağını, ikincisi de aile planlamasına dikkat etmelerini, zira çocuklarına iyi tahsil yaptırmak ve onların iyi yetişmesini sağlamak için az çocuk yapmalarının şart olduğunu belirtti.

Osman Tuzcu'nun eşi Mediha Tuzcu ise, prensip olarak 4 S’yi benimsediğini, bunların da, sevgi, saygı, sadakat ve samimiyet olduğunu söyleyerek bir ailede bu 4 ana noktaya uyulduğu takdirde o yuvada birlik düzenliğin de olacağını vurguladı.

Davetlilerin bol bol eğlendiği baloda Sigorta Hastanesi Başhekimi Mehmet Akdemir’e Şato restoranın baş aşçısı Asım usta ile işçilerinden bir konfor geldi. İşçi babası diye anılan doktor Akdemir’e gösterilen bu ilgi dikkati çekti.

Balodan elde edilen gelir hastanedeki ameliyathanenin noksanlığına harcanacak. O gece Unca fabrikası sahibi Hüseyin Arıca'nın da yine ameliyathaneye sarf edilmek üzere 250 bin lira bağışta bulunduğu öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *