ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantep Lisesi sınıflarında 75-80 kişi okuyor

Gaziantep Lisesi sınıflarında 75-80 kişi okuyor
YAYINLAMA: 19 Eylül 2024 / 15.22
GÜNCELLEME: 19 Eylül 2024 / 15.22

Sınıfların kalabalık oluşu başarıyı düşürüyor. Okul müdürü, Koruma ve Aile Birliği dernek başkanları sorunları Bakan Dinçerler’e iletecek.

Gaziantep Lisesinde sınıflarda 75-80 öğrencinin ders gördüğü, bu durumun öğrencilerin başarı oranını düşürdüğü belirtiliyor. Gaziantep Lisesi Müdürü Şerif Gürsel, Lise Koruma Demeği Başkanı Aydın Gencer, Aile Birliği Başkanı Reşat Zorbaş konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürü Turgut Akanla görüştüler.

8 bin 250 mevcutlu lisenin kendi binasına sığmadığı görüşünde birleşilerek yeni çözüm yolları aranmasına karar verildi.

Aile Birliği Başkanı Zorbaş çeşitli çözüm yolları önerildiğini söylüyor. Alternatif olarak getirilen önerileri şöyle belirtiyor: «Kavaklıkta bulunan Gazi Mustafa Kemal ilkokulunun, diğer okullara paylaştırılarak, bu binanın üstüne kat çıkılarak 100. yıl ortaokulunun buraya alınabileceği teklif edildi. Akyol ilkokulunun temel eğitim ilkokulu olması, 100. yıl ortaokulunun buraya geçirmesi önerildi. Başka bir öneride de Mehmetçik ilkokulu öğrencilerinin Gazi Mustafa Kemal ve Kenan Evren ilkokuluna dağıtılarak 100. yıl ortaokulunun buraya geçebileceği belirtildi. Ayrıca Fehime Güleç ilkokulunun üzerine kat çıkarak buranın 100. yıl Fehime Güleç ortaokulu diye değiştirilmesi teklif edildi.

Hoşgör'de bulunan 19 Mayıs Temel Eğitim ilkokulunun lise olması gerektiği söylendi. Milli Eğitim Müdürü teklifleri olumlu karşıladı. Ancak bu tekliflerin önce bakana iletildiği, 19 Mayıs ilkokulunu lise için veremeyeceğini ifade ettiklerini söyledi. 100. yıl ortaokulunun başka bir binaya kavuşturularak, bu binanın liseye verilmesine karar verildi.»

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *