ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantepliler’in 225 milyon 125 bin lira Bağ-Kur borcu var

Gaziantepliler’in 225 milyon 125 bin lira Bağ-Kur borcu var
YAYINLAMA: 26 Mart 2024 / 14.28
GÜNCELLEME: 26 Mart 2024 / 14.28

Bağ-Kur’da reform çalışmaları yapılıyor… Amaç Bağ-Kur’u en etkili sigorta kuruluşu yapmak

Önceki gün, Bağ-Kur mevzuat değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Bağ-Kur Genel Müdürü Fikret Yağmur, Bağ-Kur’da yapılacak değişiklikleri ve genel olarak Bağ-Kur sigortalılıklarını değerlendirdi. Kuruma yapılan başvurularda, son yıllarda durgunluk gözlendiğini, sigortalama işlemlerini, kişilerin doğrudan başvuruları yerine, meslek kuruluşlarının yardımı ile yürütmek arzusunda olduklarını belirtti. Ayrıca, esnaf ve sanatkarların Bağ-Kur’a 65 milyar lira birikmiş prim borcu bulunduğunu söyledi.

Gaziantep, 26 bin 712 kayıtlı üyesi ile doğuda en fazla Bağ-Kur’a üyesi bulunan il. Gaziantep Bağ-Kur Müdürü Yusuf Ziya Şahin’den öğrendiğimize göre ilimizde 3 bin 625 borçlu sigortalı var. 1983 yılı itibariyle kurumun 225 milyon 125 bin lira alacağı bulunuyor. Bunları tebligat vererek, icra yolu ile almaya çalışıyorlar.

Ankara'daki, Bağ-Kur genel mevzuat toplantısından öğrenildiğine göre kurum sigorta primlerini toplamakta çok güçlük çekiyor. Artık 1983 yılı borç durumu göz önünde bulundurularak esnafa eksternlerinin gönderileceği belirtiliyor. Kurum yeni uygulamalara gitmeye çalışıyor. Konut ve toplu iş yeri kredisi verilmeye başlanacak. Ayrıca üyelere sağlık kredisi yapılması çalışmaları devam ediyor.

12. Yılını dolduran Bağ-Kur’un bugün 1 milyon 400 binden fazla üyesi var. Şimdiye kadar 98 bin kişiye yaşlılık, 5 bin 300 kişiye malullük, 56 bin ölen sigortalının eşine ve çocuklarına da dul ve yetim aylığı bağlandı.

Halen Konya ve Kırşehir’de yürütülmekte olan tarım kesiminde çalışanların sigortalama işlemi gelecek yıl Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kayseri,, Nevşehir Niğde, Sivas ve Yozgat'ta da uygulamaya konacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *