ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Gaziantepspor’a mı verilmeli, muhtaç asker ailelerine mi?...

Gaziantepspor’a mı verilmeli, muhtaç asker ailelerine mi?...
YAYINLAMA: 10 Temmuz 2024 / 11.06
GÜNCELLEME: 10 Temmuz 2024 / 11.06

Otobüs biletlerine yapılacak zam

Gaziantepspor’a mı verilmeli, muhtaç asker ailelerine mi?...

Belediye hukuk işleri, hukuki konularda Meclise istenilen bilgiyi veremiyor. Konunun görüşülmesi bir hafta sonraya bırakıldığı halde hukuk işlerinin meclise hazırlıksız gelmesi üzüntü yarattı.

Önceki gün Belediye Meclisi Ömer Arpacıoğlu başkanlığında toplanarak çeşitli konuları görüştü. Gündemde olan otobüs bilet ücretlerinin 44 liradan 45 liraya çıkarılması görüşülmeyerek konu encümene havale edildi. Meclisin bundan önce salı günü yaptığı oturumda ANAP'lı Yaşar Erkent'in verdiği önergeye göre, otobüs bilet ücretleri bir lira yükseltilerek, aradaki fark Gaziantepspor’a verilmeli idi. Bu önergeye karşılık SODEP Meclis üyeleri, bu farkın muhtaç asker ailelerine verilmesini teklif etmişti, önceki meclis toplantısında bir hayli tartışmalara yol açan bu konu perşembe günkü oturuma bırakılmıştı.

Tartışmalar, Belediyenin üçüncü kişiler adına karar veremeyeceği, bilet ücretlerinin yeniden artırarak başka bir yere hibe etmesinin hukuki dayanağının olmadığı üzerinde idi. Belediye hukuk işlerinin bu konuda mütalaa vermemesi üzerine, konu araştırılmaya bırakılmıştı. Ancak bir sonraki oturumda hukuk işlerinin hazırlık yapmayarak gelmesi üzerine görüşmekten vazgeçildi. Şimdi 45 liraya yükselmesine kesin gibi bakılan otobüs bilet ücretlerinin, artmasından elde edilecek bir liralık farkın nereye verileceği merak ediliyor. Belediye hukuk işleri bürosunun, hukuki yönden Belediye Meclisini tatmin edici bilgi verememesi üzerine meclis dışında bazı üyeler birbirlerine soruyorlardı: Bu kadar para verdiğimiz hukuk bürosu acaba ne işe yarıyor?”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *