ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Halk eğitimi kurslarında 240 hanım meslek öğreniyor

Halk eğitimi kurslarında 240 hanım meslek öğreniyor
YAYINLAMA: 06 Mayıs 2024 / 16.20
GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2024 / 16.20

Gaziantep Halk Eğitim kursları ilgi topladı. Kurslarda 240 bayan boş zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirmeye çalışıyor.

2 devre halinde eğitim öğretim yapan Halk Eğitim Merkezi 6 bölümünde kurs veriyor. Biçki dikiş, batik, çiçek seramik, sırma, makremo, daktilo gibi sınıflar bulunuyor. Sınıflar 20-40 kişilik mevcutlardan oluşuyor. En kalabalık sınıfın biçki dikiş sınıfı olduğu belirtiliyor.

Öğretmenler, hayat şartlarının ağırlaşmasının biçki ve dikişe ilgiyi arttırdığını söylüyorlar. Konfeksiyonların pahalı olması, giyim eşyasına zorunlu ihtiyaç duyulması, dikiş kursuna devam edenleri arttırdı.

Pek çok güzel ürün ortaya çıkaran öğrenciler ileride sergi açmayı düşünüyorlar. Halk Eğitim Merkezi öğrencileri düşüncelerini şöyle dile getiriyorlar: “Yarattığımız ürünleri pazarlamak, satmak istiyoruz. Ayrıca güzel sanatları halka yaygınlaştırmak, benimsetmek amacımız. Bunun için özel atölye açmayı planlıyoruz. Meslek edinmek, hem de zamanımızı iyi bir şekilde değerlendirmek düşüncesindeyiz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *