ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Halkçı Parti basın toplantısında suya ve otobüse yapılan zam eleştirildi

Halkçı Parti basın toplantısında suya ve otobüse yapılan zam eleştirildi
YAYINLAMA: 21 Mayıs 2024 / 13.29
GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2024 / 13.29

Halkçı Parti il yöneticileri önceki gün kendi binasında bir basın toplantısı yaptı. İl Başkanı Sermet Sıvacı, Halkçı Partinin bugün içinde bulunduğu güçlüklerden ve hükümetin uyguladığı politikadan bahsetti.

Sermet Sıvacı parti içi sorunların en kısa zamanda çözüleceğini belirtirken şunları söyledi. “Bugüne kadar sorunlar hep dar çerçevede ele alınmıştır. Bundan sonra tabanla birleşmeye gidilecektir. Ocak ayı içerisinde küçük kurultay toplantıya çağrılacak, il ve ilçe kongreleri ivedilikle yapılacaktır” dedi.

Sıvacı, iktidarda bulunan ANAP partisinin uygulamalarını hiç beğenmediklerini belirtti. “Hükümet içinde patlak veren yolsuzluk iddiası gün ışığına çıkmadı. Hükümetin bünyesinden kaynaklanan bu sorun milletinde endişelenmesine yol açmaktadır. Dış ticarette tekelleşmeye gidilmektedir. İktisadi devlet teşekküllerinin satılması Atatürk'ün devletçilik ilkesine ters düşmektedir. Hayat pahalılığı geniş halk kitlelerinin yaşam düzeyini gün geçtikçe kötüye götürmektedir. Her türlü işlerliğini kaybetmiş ekonomik politikalar ülkeyi refaha götürmemektedir. Yeni vergi KDV'de holdinglerin işine yaramaktadır, yüzde 25 oranındaki istihsal vergilerinin kalkması holdinglerin işine yaramaktadır. Tüketim yapan sade vatandaş yük altında kalmıştır” dedi. İl Başkanı Sermet Sıvacı şehrimizde eksik yanlış gördüğü uygulamaları belirterek sözlerini bitirdi.

“Su fiyatlarına yüzde yüz zam yapıldı. 96 mahalleye 30 tahsildar bakıyor. Her tahsildara 500 sayaç düştüğünden 10-11 ay bakılmayan sayaçlar oluyor. Böylece zamlı para tahsil ediliyor. Ayrıca otobüs biletlerine yapılan zamlar, çalışmayan telefonlara gelen abone paraları vatandaşı çok zor durumda bırakmaktadır.” dedi.

5 Ocak 1985 günü de Şanlıurfa'da bir toplantı yapmış olan Halkçı Parti il başkanları etkin bir muhalefet yapmayı amaçladıklarını söylüyorlar. Şanlıurfa, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Tunceli, Adana, Gaziantep il başkanlarının bulunduğu toplantı sonunda bir bildiri yayınlanmıştır. Bildiriyi Genel Başkan, Merkez Karar Yönetim Kurulu, milletvekilleri ve parti il örgütlerine basın ve halkımıza iletmişlerdir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *